ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da atık yağlar toplanmaya başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.3.2013    

Foça’da atık yağlar toplanmaya başladı



Foça Belediyesi ve Ezici Deha firması işbirliğiyle yapılan evsel ve ticari atık yağların toplanması projesi hayata geçirildi. 23 Mart Cumartesi günü iki ayrı yerde açılan standlarda, Foçalılara getirdikleri her beş litre atık yağ için bir litre ayçiçeği yağı hediye edildi.

Bir hafta önce yapılan toplantıda atık yağların kanalizasyon sistemleri, yer altı suları ve doğaya verdiği zararlar konusunda firma yetkililerince bilgilendirilen Foçalı vatandaşlar kampanyaya ilgi gösterdiler.




İlk gün evlerden 40, işyerlerinden 100 litre atık yağ toplandığını belirten Foça Belediyesi Sağlık Şube Müdür Vekili Muharrem Yeşilkaya kampanyanın bundan sonraki dönemlerinde daha fazla atık yağın değerlendirileceğini umduklarını söyledi.

Muharrem Yeşilkaya; “Vatandaşların; evsel atık yağlar karşılığında beş litreye bir litre hediye yağ verilmesi suretiyle kampanyaya başlangıç yapmaları sağlandı. Ticari işletmelerle de sözleşme yapılarak atık yağları biriktirecekleri kaplar temin edildi. Belirli aralıklarla firma araçları gelip bu yağları vatandaşların ve işyerlerinin kapılarından alacaklar. Gelişigüzel atıldığında pek çok zarar veren bu atıklar biodizel ve diğer ürünlere dönüştürülerek ekonomiye tekrar kazandırılıyor” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2715
Okunma: 2715












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)