ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Fırtına Foça’yı vurdu balıkçı nöbette

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 22.3.2013    

Fırtına Foça’yı vurdu balıkçı nöbette



22 Mart 2013 Cuma günü sabah saatlerinde lodosla başlayan, saat 14.00’dan sonra şiddetini arttırarak zaman zaman 70 kilometre hızla Batı’dan esen fırtına Foça’da hayatı olumsuz etkiliyor. Önlem alınmasına rağmen dört tekne sulara gömülürken dalgalar sahilde bulunan evlere kadar ulaştı, Küçükdeniz ve Büyükdeniz sahil caddelerinin bir bölümünü su bastı.

Foça Liman Başkanlığı’nca yayınlanan şiddetli fırtına ihbarı aralıklarla Foça Belediyesi tarafından balıkçılara, özel tekne sahiplerine ve kent halkına yönelik olarak anons ediliyor.



TEKNELER ÖNLEM OLARAK BARINAĞA ÇEKİLDİ

İhbarlar sonrası Küçükdeniz sahilinde bulunan bazı balıkçı ve gezi tekneleri önlem olarak Balıkçı Barınağı’na çekildi.

Fırtınanın şiddetini arttırmasıyla kent içinde bulunan Mobese kablolarının bir kısmının koptuğu, özellikle Reha Midilli Caddesi’nin Barbaros Büfe mevkiinde etkili olan fırtınanın, kaldırımlara zarar verdiği, yolun denizden gelen molozlarla kapanmaması için Foça Belediyesi ekiplerinin iş makineleri ile bölgede sürekli temizlik yaparak yolu açık tuttuğu öğrenildi.



Balıkçı ve büyük gezi teknelerini dün alınan ihbardan sonra barınağa çektiklerini, ancak barınağın kuzey yönüyle rüzgarlara ve dalgalara açık olması nedeniyle burada da tehlikenin devam ettiğini belirten Foça Su Ürünleri Merkez Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin yetkililerden acil olarak mendirek yapılmasını istediklerini söyledi.



BİZİ BU ÇİLEDEN KURTARIN MENDİREK YAPIN

Ceyhan Çetin; “Teknelerimizi barınağa çektik. Ama balıkçılar ve tekne sahipleri olarak neredeyse yirmi dört saattir nöbetteyiz. Gece fırtınanın şiddetini arttıracağı bilgisini aldık. Bu nöbet zorunlu olarak fırtına bitene kadar devam edecek. Barınağımız yapı olarak çok güzel, ancak bürokratik bir engel dolayısıyla yapılmayan dalgakıran (mendirek) nedeniyle fırtınalara açık. Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım Bey başta olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz. Bizi bu çileden kurtarın. Barınağımızı mendirekle emniyete alın.” Dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3050
Okunma: 3050












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)