ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı çocuklara iyi vatandaş olma eğitimi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.3.2013    

Foçalı çocuklara iyi vatandaş olma eğitimi



Foça Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’ne bağlı polisler ilçe okullarındaki eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Polisler; çocuklara mesleklerini tanıtmanın yanı sıra iyi vatandaş olmak için dikkat edilmesi gereken konuları da görüntülü sunumlarla anlatıyorlar.

Ali Çevik, Şerafettin Karadaş, Meral Gülkan, Nesrin Çiçek, Kazım Akdeniz ve Nihat Kılıç’tan oluşan toplum destekli polis ekibi, Foça Bedia Midilli İlköğretim Okulu’nda 30’a yakın öğrencisi bulunan ana sınıfı öğrencileriyle bir araya geldiler.

Anlatımı yapan polis memuru Ali Çevik; çocuklara önce polislik mesleği hakkında bilgi verdi. Ardından çocuklara kendilerini nasıl tanıdıklarını ve nasıl görmek istediklerine dair sorular yöneltti. Çocuklarla uyumlu bir birliktelik oluşturan Çevik ikinci bölümde eve hırsız girdiğinde yapılması gerekenler, trafik kurallarına riayet edilmesi, yolda, bahçede, okul kapılarında karşılaşılan bazı durumlar da hareket tarzları konularında görüntülerle desteklediği bir sunum yaptı.



Çocuklar sunum sonunda polis abla ve ağabeylerinin verdiği hediyeler, kek ve çikolatalara alkışlarla ve yüksek sesle bağırarak teşekkür ettiler.

Bölgedeki tüm okulları kapsayan program dahilinde bu eğitimlere devam edeceklerini belirten Ali Çevik; Polis vatandaş işbirliğinin toplumun huzuru ve sorunların çözümü için çok önemli olduğunu, bu işbirliğinin ise küçük yaşlarda bilinçlendirilmiş çocuklarla mümkün olabileceğine inandıklarını söyledi. Çevik; “Bu eğitimleri asıl görevlerimizin elverdiği ölçüde bir program dahilinde ilçedeki tüm okullarda tekrarlayacağız. Trafikten, adli durumlarda hareket tarzlarına, polislere bakış açılarına kadar pek çok konuya yer verdiğimiz eğitimlere devam edeceğiz. Okul idareleri ile işbirliği yaparak bazen çocukları araçlarımızla şehir içinde gezdiriyoruz, bazen de emniyet müdürlüğü binamıza götürerek görev yerlerimizi ve şartlarımızı yerinde gösteriyoruz. Çocuklardan ve ailelerden aldığımız tepkilerden çok memnunuz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2535
Okunma: 2535












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)