ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dokuz yavrulu köpek zehirlendi Foçalı hayvanseverler isyan etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.3.2013    

Dokuz yavrulu köpek zehirlendi Foçalı hayvanseverler isyan etti



Foça’da bazı bölgelerde hayvan zehirlenmelerinin görülmesi ve son olarak dokuz yavrusunu emzirmekte olan bir köpeğin aynı akıbete uğramasına hayvanseverler isyan etti.

18 Mart 2013 Pazartesi günü saat 14.00’da Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanan Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri son zehirlenme vakalarını protesto ettiler.



HAYAD Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu basın açıklamasında hayvanlardan rahatsız olan vatandaşlara “zehirlemeyin, bir şey yapmayın, sadece bize haber verin” sözleriyle seslendi.

Mevcut yasal düzenlemelerde sokak hayvanlarının kamu malı sayıldığını, onlara zarar veren ya da canına kıyanların “kamu malına zarar vermekten” cezalandırıldıklarını belirten Kuruoğlu, “Bizden önce onlar vardı buralarda. Onlar değil biz onların yaşam alanlarını işgal ettik. Tek istedikleri iki lokma yemek ve sevgi. Bu ikisi verilip kısırlaştırıldığında kimseye zarar vermezler. Bazen verseler bile, düşününki trafik kazalarında araçlarında insanlar ölüyor, sakat kalıyor, zarar görüyor, ama kimse zarar gördü diye arabasından vazgeçmiyor. Araştırmamıza göre hayvan sevmeyen birileri fare zehri kullanarak yavrularını emziren anne köpeği öldürmüşler. Annesiz kalan yavruları biberonla yaşatmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz kısırlaştırma ve şikayet edilen hayvanların bize bildirilmesi konularında yardımcı olmaları. Kliniğimizi kurduk, Büyükşehirden daimi veteriner gelene kadar, Seyrek’teki klinik ve görevli veterinerden yararlanıyoruz. Foça Belediyesi geçmiş yıllara oranla daha duyarlı davranarak yardımcı oluyor. Herkesi hayvanlara karşı daha insani ve vicdanlı davranmaya çağırıyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2763
Okunma: 2763












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)