ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın efsane balıkçılarını lokmayla andılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 17.3.2013    

Foça’nın efsane balıkçılarını lokmayla andılar



Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçılar, ebediyete intikal etmiş arkadaşlarını lokma döktürerek andılar.

Balıkçılar; 16 Mart 2013 Cumartesi günü öğle saatlerinde Fatih Camii’nde toplanarak, bir gün önce vefat eden balıkçı İhsan Beytorun’u cenaze namazının ardından Foça Mezarlığı’na defnettiler.

Daha sonra Demokrasi Meydanı’na geldiler ve arkadaşlarının isimlerini taşıyan afişi, ilçeyle özdeşleşmiş balıkçı heykeli ile dedikodu ağacı arasına astılar. Ad soyadlarıyla hatırlananların yanı sıra, Daguli Arif, Kozlu Mustafa, Kartal Arif, Levrek İbo, Pata Muharrem, Fukare Muharrem, Sucudi Kaptan, Deli Salih, Todinin İbrahim, Kaçko Mehmet Ali, Buz Kemal, Alkol Mustafa, Kel Halil, Arap Coşkun, Topsaz Turgut, Çepiç Hasan, Onpara Mehmet, Aruz Kemal gibi lakaplarıyla anılan ve hikayeleri camiada efsane olarak anlatılan balıkçılar için, birlikte Fatiha okuyup lokma kazanlarını kurdular.



Kendi elleriyle pişirip, dağıtırken bazı vatandaşların lokma almaktan ziyade, özellikle gelip eski balıkçıların öykülerini, onlarla yaşadıklarını anlatmak için sıraya girdiğini belirten Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin lokma dağıtımını yılda bir olmak üzere geleneksel hale getirdiklerini söyledi.

Ceyhan Çetin; “Her yıl Mart ayında artık heykelimizin de bulunduğu meydanda eski büyüklerimizi, ağabeylerimizi, arkadaşlarımızı anıyoruz. Onları yad ederken hikayeleriyle, iyilikleriyle, bazen kahkahalar attıran maceralarıyla anıyoruz. Yaşadıklarını genç kardeşlerimize aktarıyoruz. Foça balıkçılık camiasını bu yönüyle de geleceğe taşıyoruz.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3583
Okunma: 3583












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)