ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Amerikan Koleji mezunları Foça’da buluştu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.3.2013    

Amerikan Koleji mezunları Foça’da buluştu



İzmir Amerikan Koleji mezunları İzmir’in turistik ilçesi Foça’da bir araya geldi. 14 Mart 2013 Perşembe günü kentteki tarihi mekanları da gezen mezunlar toplantılarını Sahil Balık Restoran’da yaptılar.

Amerikan Kolejinden Yetişenler Derneği çatısı altında eski mezunların buluştuğunu, her biri değişik mesleklere sahip çalışan ya da emekli üyelerin dernek faaliyetlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten yönetim kurulu üyesi Aylin Başakın Foça’yı gezmek, balık yemek, temiz ve sakin ortamında güzel bir gün geçirmek amacıyla tercih ettiklerini dile getirdi.

Başakın;”Derneğimizin üyeleri arasında dayanışmanın yanı sıra okul ihtiyaçlarını karşılamak, öğrencilere burs vermek gibi faaliyetleri var. Bir araya gelişlerimiz bunlar için kaynak yaratmak amacını da taşıyor” dedi.



Amerikan Kolejinden Yetişenler Derneği Başkanı Sevin Oran da, 4500 (Dörtbinbeşyüz) üyeleri olduğunu, bugün bu üyelerden kırkı ile Foça’ya geldiklerini belirterek faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sevin Oran;” Okulumuzda yönetim olarak haftada bir toplanıyoruz. Belli zamanlarda, bahar başlangıçlarında toplantılarımızı gezi düzenlediğimiz değişik yerlerde yapıyoruz. Aramızda 55 yıl öncede, 25 yıl öncede mezun olmuş değişik yaş gruplarından insanlar var. Dernek olarak okulumuzun ihtiyaçlarını karşılamak, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek, mezunların birbirinden kopmamasını, kaynaşmalarını sağlamak, hasta ve bakıma muhtaç duruma düşmüş mezunlarla ilgilenmek, onları evlerinde baktırmak gibi amaçlarımız ve çalışmalarımız var. Bugün hem bu konuları konuşmak hem de Foça’nın temiz havasında, leziz balıklarından yemek için buradayız.” dedi.

Sevin Oran; buluşma mekanları Sahil Balık Restoran’ın sahipleri İnan Kılıç ve Mahmut Yaman’a hazırladıkları ortam ve gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2630
Okunma: 2630












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)