ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça CHP’den Tıp Bayramı’nda sağlık politikalarını protesto

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.3.2013    

Foça CHP’den Tıp Bayramı’nda sağlık politikalarını protesto



Cımhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Örgütü 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Foça Devlet Hastanesi bahçesinde bir basın açıklaması yaptı. AKP hükümetinin sağlık politikalarını protesto eden CHP’liler daha sonra Hastane Başhekimi ve Müdürü’nü ziyaret ederek tüm sağlık çalışanlarının bayramlarını kutladılar.

CHP’liler; 13 Mart 2013 Çarşamba günü düzenlenen basın açıklaması sırasında “Hastanede Sağlıkçına, Ülkene Sahip Çık” ”Katkı Payına Hayır Parasız Sağlığa Evet” “Savaşa Değil Sağlığa Bütçe” “Devlet Hastanesine Gelen Hastanın Cebinden Çıkan Paradan Haberin Var mı” “ Sosyal Devlette Sağlığın Pazarlığı Olmaz” ”AKP Sağlığa Zararlıdır” ”Doktora Kalkan Eller Kırılsın” şeklinde pankart ve dövizler taşıdılar.



Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, bazı belediye meclis üyeleri, CHP Foça İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yetkin Atak ile gençlik ve kadın kolları üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasını CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert yaptı.

AKP iktidarının yol açtığı olumsuzluklar nedeniyle doktorların bu günü bir bayram olarak hissetmediklerini iddia eden Osman Mert, sağlık memurları, teknisyenleri, paramedikler, teknikerler, sağlık alanında çalışan mühendis, memur ve yardımcı sağlık personelinin pek çok olumsuzluk yaşadığını, uygulanan sağlık programının cezasını en başta sağlık çalışanlarının çektiğini belirtti.

Can güvencesinin olmadığı, emekliliğe yansımayan, performansa dayalı ek ödeme sistemiyle sağlık çalışanlarından hizmet beklenemeyeceğini vurgulayan Mert; kadro açılmadığı için binlerce hemşire ve sağlık teknisyeninin evine ekmek götüremediğini, sendikal hakları elinden alınan taşeron sağlık işçisinin hak arayamadığını söyledi.

Osman Mert; “İktidarımızda doktor, kaç hasta muayene ettiği ile değil, kaç insanımızı sağlığına kavuşturduğu ile değerlendirilecek, insanca yaşayabileceği bir ücret alacaktır. Tüm sağlık personelinin can güvenliği sağlanacak, kadrosuz hemşire, işsiz sağlık teknisyeni, sendikasız işçi kalmayacaktır. Taşeron son bulacaktır. Ameliyatlarda en ucuz değil, en kaliteli malzeme sağlanacak, vatandaşımız kaliteli sağlık hizmetini katkı payı ödemeden alacaktır. Herkese parasıyla değil, yurttaşlık hakkıyla sağlık hizmeti sağlanacaktır” dedi.

CHP heyeti basın açıklamasının ardından Foça Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Şenol Tuncel ve Hastane İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İhsan Yolcu’yu ziyaret ederek ilçenin sağlık ve hastane sorunları hakkında görüş alışverişi yaptı. Başhekim nezdinde tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutlayan heyet üyeleri yatan ve muayene için sıra bekleyen hastalara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.



Seyfi GÜL







Okunma: 3427
Okunma: 3427












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)