ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Kadınlar Günü etkinliklerine Behice Kaya damgası

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.3.2013    

Foça’da Kadınlar Günü etkinliklerine Behice Kaya damgası



Dünya Emekçi Kadınlar Günü Foça’da ilçe merkezi, mahalle ve köylerde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. El emekleriyle yarışan, misafir ettikleri Urlalı hemcinsleriyle Demokrasi Meydanı’nda halay çeken, müzik konserleriyle coşan, kadın sorunlarının yanı sıra gündemdeki ülke konularını tartışan kadınlar bir etkinlikten diğerine dolu dolu bir gün yaşadılar. Silivri’de gözünden yaralanan Behice Kaya yaptığı konuşmayla güne damgasını vuran isim oldu.


Kadınlar Günü etkinlikleri sergilerle renklendi. Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği Foça Şubesi tarafından düzenlenen “Hanımeller Örgü Yarışması’na katılan yarışmacıların el emeği giyim ürünleri Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde açılan sergiyle beğeniye sunuldu. Halkın oyları ile birincinin belirlenmesi için oy kutusunun konulduğu sergi açılışına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı. Dernek Başkanı Leyla Buhara evinde üreten kadınların ürünlerinin sergilenmesi ve satışı için Foça’da bir sokağın kendilerine tahsisini talep etti.

Öğretmenliğini Ayşe İnceoğlu’nun yaptığı resim kursu öğrencilerinin resimleri ile başkanlığını Nilgün Alanyalı’nın yaptığı El Emeği Takı Grubu’nun ürettiği takılar da gün dolayısıyla açılan sergilerde görücüye çıktı.



Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde İstiklâl Marşı ve saygı duruşunun ardından Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın konuşması ile başlayan öğleden sonrası etkinlikleri yapılan konuşmalar, okunan şiirler ve Türk Sanat Müziği konseri ile devam etti.

Kadın hakları ve kadına şiddet yasası hakkında yazar Sevhan Beğendi ve Dirim Metinel’in konuşmaları büyük alkış aldı.

Derya Çakırefe liderliğindeki dans grubunun Üsküp yöresine ait halk oyunlarıyla sahne almasından sonra kürsüye Silivri Cezaevi önünde yaşanan olaylarda gözünden yaralanarak ülke gündemine oturan Behice Kaya geldi.



SİLİVRİ’DE GÖZÜMÜ ÇIKARACAKLARDI AMA YİNE GİDECEĞİM

Silivri’de yaşadıklarını anlatırken duygulanan ve salondakileri de hüzünlendiren Behice Kaya “Canım biraz, ama yüreğim çok yandı” şeklinde konuştu. Kaya; “Biz oraya adalet aramaya gittik. Pek çok delikanlımız, gencimiz, gazetecimiz tutsak. Onlar serbest kalıncaya kadar mücadele etmekten yılmayacağım. Silivri’ye gittiğimde gözümü çıkarıyorlardı. Şu an Allah’a şükür bir şeyim kalmadı. Acı çektim, yüreğim yandı. Ama bunların olacağını bile bile yine giderim, gideceğim" dedi.

Foça’daki Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı Gülhan Güzen Tutar yönetimindeki Foça Belediyesi Dans Grubu’nun gösterileri ile sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3270
Okunma: 3270












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)