ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“Okul kıyafetimi geri istiyorum” kampanyasına iki günde yedibin imza

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 7.3.2013    

“Okul kıyafetimi geri istiyorum” kampanyasına iki günde yedibin imza



Okullarda öğrencilerin kıyafetlerinin serbest bırakılmasından sonra çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını iddia eden vatandaşlar İzmir’in Menemen İlçesi’nde “Okul Kıyafetimi Geri İstiyorum” kampanyası başlattılar. Kampanya vatandaşlardan büyük ilgi ve destek görürken, iki günde 7000 imza toplandığı öğrenildi.

Kampanyayı başlatan Menemen Şehit Kemal İlköğretim Okulu Aile Birliği üyeleri okul önüne ve ilçenin değişik yerlerine imza stantları açtılar. Öğrenci velileri ve vatandaşlarla sorunları paylaşan üyeler, yetkililerden öğrencilerin eskisi gibi tek tip okul kıyafetleri ile okula gitmelerinin sağlanmasını talep ettiler.

Kampanyaya destek veren vatandaşlar; serbest kıyafetin kimin öğrenci, kimin kötü niyetli kişi ayrımına engel olduğunu, çocuklarının yanlarında gördükleri kişiye şüpheyle baktıklarını, çocuklar arasındaki maddi farklılıkların kıyafete yansıyarak psikolojik sorunlara ve ailede tartışmalara neden olduğunu, okul öncesinde aile bütçesinden önemli bir fedakarlık yapılarak temin edilen okul kıyafetlerinin bir kenara atıldığını vurguladılar.



Meslek Lisesinde okuyan bir çocuğu olduğunu belirten emekli bayan polis memuru Tanyel Bacik de kampanyayı gönülden desteklediğini söyledi. Tanyel Bacik; “Öğrenciler gittikleri yerde de belli olsun, okula girerken de belli olsun. Girenin çıkanın kim olduğu belli olsun. Bu serbestlikte her türlü insan okula giriyor. Uyuşturucu satanda girer böyle. Başka kötü maksatlılarda olabilir. Çocuklarımız kıyafetiyle normal vatandaştan ayrılsın istiyoruz. Birde çocuklarımıza dünyanın masrafını yaptık. Kıyafet aldık. Hepsi boşa gitti. Sivil kıyafetlerde herkes birbirinin giydiğinden istiyor. Normal düzgün bir kıyafeti, pahalı bir kıyafeti alabilen var alamayan var. Bu çocukların arasında ikilikte yaratıyor. Psikolojik bozukluğa da yol açıyor. Onun için biz okul kıyafetimizi geri istiyoruz.” Dedi.

Şehit Kemal İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyesi Ebru Şahin ve Denetim Kurulu Başkanı Yener Bulut; sorunun giderek büyüdüğünü ve yetkililerden acilen eski tek tip kıyafet sistemine dönüş kararı almalarını istediler.

Yener Bulut; “Okul aile Birliği olarak bu kampanyayı başlattık. Öğrencilerin ne olduklarının belli olmaları için okul kıyafetini geri istiyoruz” derken, Ebru Şahin; “ Tek tip öğrenci istiyoruz. Çünkü böyle olunca okulumuzda güvenlik ortadan kalktı. Kimin ne olduğu, kimin girip çıktığı belli değil. Çocuklarımıza yetişemiyoruz. Benim çocuğum ‘anne ben okula hep aynı kıyafetle mi gideceğim’ diye soruyor. Okula gitmek istemiyor. Bu kampanyayı başlattık 7000 imzaya ulaştık. 7-8 Mart Perşembe ve Cuma günleri de devam edeceğiz. Velilerimizden vatandaşlarımızdan büyük ilgi var. Talep var. İlgili yerler, ilgili makamlar lütfen bizi duysun. Okul kıyafetimizi geri is-ti-yo-ruz” şeklinde konuştu.



Seyfi GÜL







Okunma: 2232
Okunma: 2232












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)