ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı engelliden kader arkadaşına armağan

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.2.2013    

Foçalı engelliden kader arkadaşına armağan



Foça’da yaşayan engelli vatandaş İsmet Turguttekin’in geçen yıl boyunca topladığı kapaklarla alınan tekerlekli sandalyelerden biri ilçeye bağlı Ilıpınar köyü’nde yaşayan engelli bir gence hediye edildi.

Daha öncede topladığı bir buçuk tona yakın kapakla katıldığı kampanyaya, Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nce yürütüldüğü dönemin son aylarında 800 kilogram kapak daha teslim ederek katkı yapmaya devam eden İsmet Turguttekin’e arabaların geldiği haberi iletildi. Turguttekin arabalardan birinin; Ilıpınar Köyü’nde yaşayan ve beş yaşında geçirdiği trafik kazasında belden aşağısı felç olan (yüzde doksansekiz engelli) Şeymus Yağız’a verilmesi için Foça Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nden yardım istedi.



Polis memurları Ali Çevik ve Şerafettin Karadaş evinde ziyaret ettikleri Yağız ailesine tekerlekli sandalyeyi ulaştırarak teslim ettiler. Baba Nuri Yağız aslen Mardin Kızıltepeli olduklarını, uzun yıllardır Foça yöresinde yaşadıklarını, çocuklarının burada dünyaya geldiğini, bölgedeki mantar fabrikasında bekçilik yaptığını, altı kişilik ailede kendisinden başka çalışan olmadığını, iki yıldır istenen raporları alıp, başvurmadık yer bırakmadıklarını, buna rağmen ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyledi.

ÇOCUĞUMUZ FELÇ OLDU ONDÖRTBİN LİRA DA CEZA ÖDEDİK

Yaşadıkları trafik kazasının sonrasında başlarına gelmedik şeyin kalmadığını anlatan Nuri Yağız: “Kazayı yapan araç sürücüsü hakkında şikayetçi olmadığımız için, hatta çocuğumuza sahip çıkamayıp kazaya neden olduğumuz için ondörtbin lira ceza ödememize hükmedildi. Borç kredi çekerek ödedik. İtirazlarımız işe yaramadı. Geçimimizi zor sağlıyorum. Yaşadığımız yerde arazi şartları zorlu. Aslında akülü bir arabaya çok ihtiyacı var, ama buna da çok şükür. Arabayı temin eden İsmet Bey’den de, getiren polis arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun.” Dedi.

Teslim sonrası arabasını çok beğendiğini belirten Şeyhmus Yağız da mutlu olduğunu ve tekerlekli sandalyesini kendisine kazandıranlara çok teşekkür ettiğini söyledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2604
Okunma: 2604












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)