ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yaralı puhu kuşu Foçalıları gözleriyle mest etti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.2.2013    

Yaralı puhu kuşu Foçalıları gözleriyle mest etti



İzmir’in Foça İlçesine bağlı Ilıpınar Köyü kırsalında yaralı olarak bulunan Puhu Kuşu güzel gözleri ve yabanıl olmasına karşın insanlara yakınlığıyla görenleri kendisine hayran bıraktı.

21 Şubat 2013 Perşembe günü Ilıpınar Köyü sakinlerinden çiftçi Kemal İşlek(50) tarafından bulunan Puhu Kuşu içinde küçük bir hayvanat bahçesi de bulunan Ilıpınar Taşköy tesislerine getirildi. Tesis sahibi Hakan Barçın’a durumu anlatarak yardım istedi. Sol kanadından elektrik direklerine takılma nedeniyle veya avcılar tarafından vurularak yaralandığı sanılan sevimli hayvan iri gözleriyle dikkat çekti. Tesisin bahçesinde uçamayan, ancak tavus kuşlarından kaçarken oyun oynuyor hissi veren, kızdığında tıslayan ve kabararak daha da iri görülen hayvan tesise gelen konukların da ilgi odağı oldu.



Tesisin diğer hayvanlarının da bakıcısı olan Eşref Gören(45) tarafından verilen tavuk eti ve ciğerleri ise yemeyen Puhu Kuşu’nun durumu ilgililere bildirildi.

Foça Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürü Emel Ak başkanlığında, aralarında veterinerin de bulunduğu bir ekip tarafından teslim alınan sevimli Puhu’nun özel bir tür olduğu, dünyanın en büyük baykuşları olarak nitelendirilen Puhu Kuş’larının güzel bir örneği olarak tedavi ve bakımı için Doğal Yaşam Parkı’na götürüldüğü öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 4403
Okunma: 4403












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)