ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı genç balıkçıya palamut piyangosu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.2.2013    

Foçalı genç balıkçıya palamut piyangosu



İzmir’in Foça İlçesi’nde balıkçılık yapan 24 yaşındaki Yiğit Çağla’nın ağlarına bu sabah (21 Şubat 2013) palamut sürüsü rast geldi. Yaklaşık 4 ton olduğu tahmin edilen palamutlar genç balıkçıyı hem şaşırttı hem sevindirdi.

Yiğit Çağla, saat 03.00 dolayında Foça açıklarında her zaman avlandığı bölgede ağlarını bıraktı. Sabah saatlerinde iki arkadaşıyla birlikte ağ toplamaya gitti. Aşırı ağırlık nedeniyle tek seferde sadece bir bölümünü toplayıp sahile götürebildi. Kalan ağlar için birkaç sefer daha yaptıktan sonra sahilde kendilerine yardım etmeye gelen ondan fazla Foçalı balıkçıyla ağ temizliğine giriştiler.



Yiğit Çağla aileden balıkçı olduklarını, 10 metrelik Yiğit Kaptan adlı kendi teknesiyle çalıştığını söyledi. Çağla; “Böyle bir sürü bizimki gibi teknelere ancak birkaç yılda bir rast gelir. Bu sefer şans benim yüzüme güldü. Balıkçılar olarak zor günler yaşadığımız bu günlerde inşallah şansımız da bu palamutlarla dönmüş olsun.” dedi.

Her biri bir kilodan fazla çeken palamutlar dileyen Foçalılara ağ temizleme sırasında tanesi 8 ila 10 liradan satılırken, büyük bölümün İzmir Balık Hali’ne gönderileceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2554
Okunma: 2554












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)