ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP’li gençler "Medeni Kanun"un yıldönümünde Foça'da toplandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.2.2013    

CHP’li gençler "Medeni Kanun"un yıldönümünde Foça'da toplandı



Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl ve İlçe Gençlik Kolları üyesi gençler Medeni Kanun’un kabulünün yıldönümünde Foça’da bir araya geldi.

CHP Foça İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yetkin Atak’ın ev sahipliğinde 17 Şubat 2013 Pazar günü Saat 12.00’da Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya CHP MKYK Üyesi Nazlı Kıran ve İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan ile İzmir’in tüm ilçelerinden gelen gençlik kolları temsilcileri katıldı.



Toplantının açılışında konuşan Foça İlçe Gençlik Kolu Başkanı Yetkin Atak, 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilen Medeni Kanun’la kadın erkek vatandaşlar arasında tam bir eşitlik anlayışının gerçekleştirildiğini, hukuk birliğinin sağlandığını, tek eşle evlilik ve nikah zorunluluğu getirildiğini, kadınların istediği mesleği seçebilmelerinin önünün açıldığını belirtti.

İŞ HAYATINDA KADINLAR OLMASAYDI İŞSİZLİK SORUNU OLMAZDI

AKP iktidarının kadınların kazanılmış haklarına göz diktiğini iddia eden Atak; “Erkek egemen anlayışın, kadına ortaçağ kafasıyla bakışın, eşitlik düşüncesinden ürken zihniyetin saldırısıyla, AKP iktidarının özellikle kadınlara karşı söylemleriyle, 1926 yılında kadınlara verilmiş hakların nasıl geriye alınmaya çalışıldığını ibretle izliyoruz. “Kadınlar iş hayatında olmasalardı, bu ülkede işsizlik sorunu olmazdı” diyebilecek kadar ileri gitmeleri getirmek istedikleri zihniyetin açık bir ifadesidir” dedi.

YASAKLAYANLARA İNAT “F TİPİ” GÖSTERİMİ YAPIYORUZ

CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan; bu tür etkinlikleri, Cumhuriyetin kazanımlarını ve bunların önemini halkın gündemine tekrar taşımak amacıyla yaptıklarını söyledi. Soydan; “Sosyal etkinliklerin partili gençlerin tanışmasını, kaynaşmasını sağladığına dayanışmayı arttırdığına inanıyoruz. Bugün Foça’da ilçe örgütünün düzenlediği Medeni Kanunun kabulü ile ilgili etkinlik için bir aradayız. Bundan sonra gerçekleştireceğimiz “İşçi Günleri”nde işçi hakları ve sosyal haklara dikkat çekmeye çalışacağız. Bugün Türkiye’nin birçok kentinde baskı gören, gösterimi engellenen “F Tipi” filminin de gösterimi yapılacak. İzmir il merkezi ve ilçelerde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde vatandaşlarımızla birlikte bu konulara da dikkat çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Medeni Kanun ile ilgili konuşmaların ardında CHP İzmir il ve ilçe örgütlerine mensup gençler ile bazı vatandaşlar birlikte “F Tipi” filmini izlediler.

Seyfi GÜL







Okunma: 2965
Okunma: 2965












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)