ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Nasuh Mahruki Foça’da gönüllerin zirvesine tırmandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.2.2013    

Nasuh Mahruki Foça’da gönüllerin zirvesine tırmandı



Genç yaşında kazandığı Everest’in zirvesinde ilk Müslüman ve Türk ünvanını, K2 dağında “Kar Leoparı”na devşiren, kurucularından olduğu Arama Kurtarma Derneği AKUT’un zor zamanlarda yurt içi ve dışındaki felaketlerde gösterdiği olağanüstü başarılarla da tanınan Nasuh Mahruki Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde kendi fotoğraflarından oluşan serginin açılışına ve kitapları ve hayat felsefesi ile ilgili konferansa katıldı.

Foça Lions Kulübü ve Foça Belediyesi’nin ortak etkinliğine Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Lions Kulübü Başkanı İlkay Söylemezoğlu ile birlikte özel kıyafetleri ile AKUT üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sergi ve konferansa büyük ilgi gösteren çok sayıda vatandaş katıldı.



40 FOTOĞRAFLIK SERGİ

16 Şubat 2013 Cumartesi günü saat 13.00’da, zirve tırmanışları, motosikletle Uzakdoğu turu, sert akışlı nehirlerde ekiple rafting, Camel Trophy’de zorlu arazi ve yarışma şartları, Afrika’da açlık ve sert doğa koşulları gibi değişik konularda 40 fotoğraf’ın yer aldığı serginin açılışıyla başlayan etkinlik salonda kokteylle devam etti.

BİRBUÇUK SAAT KONFERANS

Saat 14.00’da başlayan, bir buçuk saati aşkın bir süre devam eden, fotoğraf ve film gösterimleriyle desteklenen konferansı salonu dolduran izleyiciler hayret, şaşkınlık, gerginlik gibi değişik duygularla izlerken, bölüm araları coşkulu alkışlarla geçildi. Zaman zaman bazı dinleyiciler “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganı attı.

YAŞAMIN SIRRI GAYRET ETMEKTİR

Mahruki konferansında dağcılık sporuna başlayışı ve başarıların ardından geliştirdiği yaşam felsefesi konularında ayrıntılı bilgiler verdi. “Kendiniz olun. Hayatın içinde kendi yerinizi bulun.””Hayatımız boyunca hep hedeflerimiz olmalı. Her hedef ulaşıldığında yeni hedefinize basamak olur” ”Kendinizi tanırsanız Everest’i bile hedef seçersiniz” “Amaç olabileceğinin en iyisi olmak, yapabileceğinin en iyisini yapmak””Yerinde ve kararında risk almak kaldıraç işlevi görür””Risksiz başarı olmaz” “En kötü senaryo riskin gerçekleşmesidir” “Yaşamın sırrı gayret etmektir””Önce tedbir sonra tevekkül” gibi deneyimlerine dayalı pek çok özlü sözü dinleyicilerle paylaştı



HER BÖLÜMÜ ATATÜRK’LE BAĞLADI

Dünyanın ünlü edebiyat ve bilim adamlarının sözlerine de zaman zaman yer verdiği konuşmasının hemen her bölümünü Mustafa Kemal Atatürk’ün ilgili bir eylemi veya söylemiyle bağlamaya özen gösteren Nasuh Mahruki onun “Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışmak. Çok çalışmak” sözünü özellikle vurguladı.

YEDİ KİŞİ BULAMAZKEN BİNLERCE KİŞİLİK BİR AİLEYE

“Her zaferin bir babası vardır” diyerek başarının bir ekip işi olduğunu anlatan Mahruki 26 yaşında AKUT’u kurarken yedi kişiyi zor bulduklarını, şimdi 45 yaşında olduğunu ve AKUT’un binlerce kişiden oluşan müthiş bir aile haline geldiğini söyledi.

Ya sevdiğin işi yap, yada yaptığın işi sev” diyen, Zaman eşittir hayat diyerek her anın önemine dikkat çeken Nasuh Mahruki heyecanlanan bazı seyircilerin sloganları ve ayakta alkışlarla konuşmasını tamamladı.

Foça Belediyesi ve Lions Kulübü adına plaket ve çiçeklerin verilmesinin ardından çok sayıda katılımcı Mahruki’yle birlikte fotoğraf çektirmek için sahne önünde kuyruk oluşturdu.

AKUT ŞUBESİ AÇMAK İÇİN YİNE GELECEĞİZ

Diğer kitaplarıyla birlikte büyük ilgi gören “Kendi Everest’inize Tırmanın” adlı kitabını da imzalayan Nasuh Mahruki DHA Muhabirine gördüğü ilgiden, katılımcı çokluğu ve kalitesinden memnun olduğunu belirterek; “Foça’ya bu son gelişimiz olmayacak. Tarihi boyunca doğal afetlere pek çok kez maruz kalan yörede AKUT şubesi açmak için talep var. Belediye ve Lions kulüp bu işin öncülüğünü yapmak istiyor. Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz bu şubenin hayata geçmesini sağlamak istiyoruz. Yetkililere ve Foçalılara çok teşekkür ediyorum.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2958
Okunma: 2958












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)