ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ege Tıplılardan Foça’da Halk Sağlığı Şenliği

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.2.2013    

Ege Tıplılardan Foça’da Halk Sağlığı Şenliği



Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Topluluğu (TurkMSIC - Ege) ve Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen "Halk Sağlığı Şenliği" Foça Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.

10 Şubat Pazar günü, 12.00-15.00 saatleri arasında düzenlenen etkinlikte sık karşılaşılan sağlık problemleri ve benimsenmesi gereken yaşam tarzları konularında 20 Tıp Fakültesi öğrencisi tarafından Foça halkına bilgilendirme yapıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da açılan standa bir süre konuk oldu ve öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Etkinliğin amacı ve topluluğun hedefleri hakkında açıklamalar yapan TurkMSIC-Ege Başkanı Selin Tanyeri, geleceğin hekimleri olarak halk sağlığı için şimdiden görev ve sorumluluk almaya başladıklarını söyledi. Tanyeri; “Hedefimiz; daha sağlıklı bir hayat için farkındalık yaratmaktı. Bu amaçla; kalp sağlığı, osteoporoz, doğum kontrol yöntemleri ve insan hakları gibi temel konularda çeşitli bilgilendirici broşürler dağıttık ve insanlarla iletişim kurarak merak ettikleri noktaları aydınlattık. Hava şartlarının elverdiği ölçüde çok kişiye ulaşmaya çalıştık. Foça Belediyesi'nin çalışmamıza büyük destek vermesi bizi yeni çalışmalar için oldukça heveslendirdi. İlerleyen dönemlerde de çeşitli sağlık projelerini Foça ve diğer ilçelerde gerçekleştirmek konusunda çok istekliyiz. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen yararlı bir çalışmaya imza attığımız için mutluyuz. ’’ dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2647
Okunma: 2647












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)