ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça dünyayla birlikte kadına şiddete hayır dedi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.2.2013    

Foça dünyayla birlikte kadına şiddete hayır dedi



Kadına şiddete dikkat çekmek için, dünyanın farklı kentlerinde 1 milyar kişinin eş zamanlı olarak katılması hedeflenen; ''One Billion Rising'' adlı etkinliğe Foçalılar Demokrasi Meydanı’ndan danslarıyla destek verdi.

Foça Kent Konseyi ve Foça Belediyesi işbirliği ile 14 Şubat Perşembe günü saat 14.00’da düzenlenen ''Sen de 1 ol, Susma dans et'' etkinliğine yüzlerce kadın ve onlara destek için gelen çok sayıda erkek katıldı.



Yaptığı kısa konuşmada kadına şiddeti lanetlediğini belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Şiddet nereden gelirse gelsin lanetliyorum. Kadına uygulanan şiddetin kısa zamanda son bulmasını diliyorum. Dünya çapında 1 Milyar kadının şiddet görmesini izlemek istemediğimiz için bugün sınır ötesi bir birliktelik ile tüm yeryüzünde kadına şiddete karşı dans ederek ayaklanıyoruz. Şiddetin olmadığı bir dünya dileğiyle sevgililer gününüzü kutluyorum” dedi.

Meydanda bulunanlara Foça Belediyesi tarafından menekşeli saksılar hediye edildi.

Tiyatrocu Deniz Özen ve Yılmaz Erdik’in kadına şiddeti canlandırdıkları mizansenin ardından Gülsen Güzen Tutar ve öğrencilerinden oluşan dans grupları siyah kıyafetleriyle dansa başladılar. Katılımcıları da çağrılarıyla danslarına ortak eden gruplar meydanı danslarıyla salladılar.

Erkeklerinde dans ederek destek verdikleri etkinlik tüm katılımcıların el ele vererek çektiği halay ile sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2865
Okunma: 2865












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)