ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Trafik magandası Foça Kazı Kurulu Başkanı Özyiğit’i ağır yaraladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 14.2.2013    

Trafik magandası Foça Kazı Kurulu Başkanı Özyiğit’i ağır yaraladı



Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi, Foça Kazı Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Özyiğit trafik kazası geçirdi. Kalça ve kaburgalarında kırıklar bulunan Özyiğit kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan operasyonla hayata döndürüldü.

Edinilen bilgiye göre kaza 9 Şubat 2013 Cumartesi günü Bornova’da meydana geldi.Yayalar için yeşil ışık yandığı sırada yolun karşısına geçmek isteyen Özyiğit’e pizza dağıtımı yapan bir motosikletli yaya geçidinin ortasında çarptı ve ağır yaraladı. Olay yerine çağrılan 112 Acil ambulans personelinin ilk müdahalesi sonrası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Vücudunun muhtelif yerlerindeki kırıklar nedeniyle kendisine başarılı geçen bir operasyon yapıldı. Yoğun bakım sonrası Ortopedi servisine alınan Özyiğit’in durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

1989 yılından beri Foça Kazıları Başkanı olan Prof. Dr. Özyiğit antik Phokaia kentinin gün yüzüne çıkarılması, Athena Tapınağı’nın, Herodot Duvarları’nın, Osmanlı Mezarlığı’nın Yeldeğirmenlerinin, Surların kuleleriyle birlikte restore edilerek Türkiye turizmine kazandırılması ve kentin tarihi dokusunun korunması konusunda özenli çalışmalarıyla tanınıyor. Surların yükselmesi ile birlikte sahil tarafında deniz suyunun girip çıkmasına olanak sağlayan doğal yapıya uygun 10 köprülü bir yol yapılması için ürettiği iki ayrı projeye onay bekleyen Ömer Özyiğit’in mesleğine aşık bir Foça sevdalısı olduğu da biliniyor.

Seyfi GÜL







Okunma: 2749
Okunma: 2749












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)