ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Karaburun’un umudu ÖÇK

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.2.2013    

Karaburun’un umudu ÖÇK



İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’nun Foça’da düzenlenen kitap imza günü ve söyleşisine katılan Karaburun Belediye Başkanı Serdar Yasa sorunlarının çözüm umudunun ilçenin Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanı ilan edilmesinde olduğunu söyledi

9 Şubat 2013 Cumartesi günü gerçekleştirilen etkinlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Serdar Yasa; taş ocakları, SİT sorunları, gelişigüzel kondurulan rüzgar enerjisi santralleri, balık çiftlikleri gibi çevresel sorunlarla mücadele ettiklerini belirtti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Karaburun’u Özel Çevre Koruma Alanı ilan etme çalışmaları sürerken bölgenin sorunlarıyla yakından ilgilenen İzmir Milletvekilleri ve bazı bakanların girişimlerinin sürdüğünü anlatan Yasa rahat nefes almalarının ancak ÖÇK ile mümkün olabileceğini söyledi.

Serdar Yasa; “Karaburun önlerindeki balık çiftlikleri ile başlayan mücadelemiz sonrasında, İzmir milletvekillerimiz bizlerin düşüncesi ile birlikte hareket ederek ÖÇK konusunu gündeme getirdiler. Daha önce de Karaburun Belediyesi olarak bizim çalışmalarımız vardı. Hazırlanan taslağın bakanlığımıza önerildiğini bu sabah öğrendim. Taslağa Biyosfer Rezerv Alanını da ekleyerek geliştirdik. Karaburun Belediyesi, Kent Konseyi ve Muhtarlarımızla birlikte hazırladığımız ÖÇK’ya paralel bu çalışmayı sunarak hayata geçirmeye çalışacağız“ dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2655
Okunma: 2655












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)