ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foder engelliler için tüzüğünü de kendisini de yeniliyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 8.2.2013    

Foder engelliler için tüzüğünü de kendisini de yeniliyor



Foça Kültür ve Doğal Varlıkları Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği (FODER) olağan genel kurul toplantısında yönetimini de faaliyet alanlarını da yenileme kararı aldı.. Dernek hedeflerine, engelliler ile ilgili çalışmalar da eklendi.

2 Şubat 2013 Cumartesi günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda yapılan oylama sonucu Başkanlığa Celal Çankaya, Başkan yardımcılığına Kemal Güler getirilirken, yeni yönetim kurulunda Ali Gödekoğlu, Nusret Öztopraktan ve Servet Vural görev aldı.

Foça’nın kültür ve doğal varlıkları üzerine yaptığı çalışmalar ve kamuoyunda özellikle çam ağaçlarını kurutan kese böceklerine karşı 10.000 kuş yuvası projesiyle tanınan derneğin yeni dönemde faaliyet alanlarını düzenleyecek bir tüzük değişikliğine gideceği açıklandı.



FODER yönetim kurulu üyesi Ali Gödekoğlu tarafından yapılan açıklamada “Derneğin bundan önceki faaliyetleri aynen devam edecektir. Bunun yanı sıra en kısa zamanda bir olağanüstü genel kurul toplanacak ve ilave edilecek ek madde ile engellilerle ilgili faaliyetler tüzük kapsamına alınacaktır. Öncelikli olarak yapım aşamasında olan engelli okulu ile sosyal faaliyetler için “Engelsiz Cafe” engelli merkezine yoğunlaşılacaktır” dedi.

Gödekoğlu; Bu konuyla ilgili olarak 3 ay önce girişimlerde bulunduklarını, Değirmenlik Caddesinin Foça Üs Komutanlığı’na yakın bölümünde bulunan ve (Eski Disko) Tepe Restoran olarak bilinen atıl durumdaki yeri, bu amaç için planladıklarını belirtti.

Kaymakamlık tarafından mera vasfının değiştirilmesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisi için ilgili kurumlarla gerekli yazışmaların yapıldığı, Tarım Müdürlüğü Mera Komisyonu’ndan onay çıktığı ve tahsis için Milli Emlak’a baş vurulduğunu açıklayan Ali Gödekoğlu, yaptığı başarılı çalışmalar için önceki yönetim kurulu ve dernek üyelerini kutlayarak teşekkür etti.

Seyfi GÜL







Okunma: 3341
Okunma: 3341












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)