ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça gazisi emekli astsubaya moral ziyareti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.1.2013    

Foça gazisi emekli astsubaya moral ziyareti



İzmir'in Foça İlçesi'nde 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri servis aracına yönelik olarak terör örgütünce yapılan, 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıda ağır yaralanan emekli Astsubay Ali Ceylan hastanedeki tedavi süreci tamamlanarak taburcu edildi.

Foça’daki evinde istirahat ederek normal yaşama dönmeye çalışan Ali Ceylan, 29 Ocak 2013 Salı günü Foça Kaymakamı Akın Karagöz, Foça Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya adına Jandarma Komando Okulu Kurmay Başkanı Kur.Kd.Binbaşı.Türker Cice, Foça İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Okan Kibar ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şube Başkanı Şeref Alkoç tarafından ziyaret edildi.



Foça Kaymakamı Akın Karagöz terörün yer ve zaman gözetmeksizin sinsice saldırdığını, olayda hayatını kaybeden şehitleri rahmetle andıklarını belirterek Ali Ceylan’a “Geçmiş Olsun” dedi.

Akın Karagöz resmi makam sahiplerinin görev değişim süreçlerinde bazı aksamalar olabildiğini, ancak Foça gazilerinin her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını söyledi. Karagöz; “Olanaklarımız ve yetkilerimiz dahilinde sıkıntılarınızın giderilmesine yardımcı olmak istiyoruz. Bu konuda görevli arkadaşlarımız sizinle irtibat halinde olacaktır. Sizi zaman zaman ziyaret etmek isterim. Bana da dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda sağlığınıza tamamen kavuşursunuz.” dedi.

Kaymakam Akın Karagöz ve ziyaretçi heyete teşekkür eden Ali Ceylan “Ziyaretinizden mutlu oldum, moral buldum” şeklinde konuştu.

Foça İlçesi Değirmenlik Caddesi'nde, geçen 9 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Deniz Üs Komutanlığı'nda görevli askerleri taşıyan servis aracına, PKK'lı teröristler tarafından çifte bombalı saldırı düzenlendi. İlk patlamanın ardından, yakındaki evinden çıkıp koşarak olay yerine giden emekli astsubay Ali Ceylan, yaralı askerlere yardım ettiği sırada ikinci patlama meydana geldi. Bu patlamada karın bölgesinden yaralandı. Aynı saldırıda, 2 asker şehit düşerken, Ceylan'ın dışında toplam 10 asker ve sivil de yaralandı. Durumu ağır olan ve bağırsakları parçalanan Ali Ceylan, ambulansla Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, buradaki ilk ameliyatın ardından bağırsakları karın dışında 4 aylık bir bekleme süresi geçirmişti. Ali Ceylan 20 Aralık 2012 tarihinde ikinci kez ameliyat edildi. Menemen Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nurettin Teker’in başarılı operasyonuyla karın bölgesi kapatılan Ceylan 10 günlük bakım ve izleme süresi sonunda da taburcu edildi

Foça Kaymakamlığı’nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla Foça gazisinin üniversite son sınıf öğrencisi olan kızının eğitim masraflarına eğitimi süresince bir miktar katkı sağlayacağı öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3855
Okunma: 3855












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)