ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Göleti’ne yağmur bereketi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.1.2013    

Foça Göleti’ne yağmur bereketi



İzmir’in Foça ilçesi Yenibağarası Mahallesi Pers Mezar Anıtı “Taş Ev” mevkiinde yapımı geçen aylarda tamamlanan gölet son yağmurlarla tamamen doldu.

“Bin günde bin gölet “projesi kapsamında yapımı DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen göletten kontrollü olarak su kaçırılmaya bile başlandı.

Çevrenin görünümünü tamamen değiştiren proje 31 Mayıs 2012 tarihinde ihale edilmiş ve kısa sürede inşası tamamlanmıştı. Yarı geçirimli dolgu tipinde ve temelden yüksekliği 14,19 metre olan gölet bünyesinde 250 bin metre küp su toplayabiliyor.



Tarım alanlarının sulanması, yaban hayvanlarının su ihtiyaçlarının karşılanması, çevresinde rekreasyon alanlarıyla dinlenme ve mesire yerleri oluşturulması amaçlanan gölet özellikle yazın çıkan yangınlarda söndürme helikopterlerinin su alabilmesine de uygun olarak yapıldı.

Yağan yağmurlar Foça göletini doldurup çevreyi güzelleştirirken, üzerinde yer aldığı Arpa deresinin taşarak çevreye verdiği zararların da önüne geçilmiş oldu.

Gölet çevresinde spor tesisleri, yürüyüş yolları, hobi bahçeleri, koşu parkuru, kafeterya ve piknik alanlarının oluşturulmasının planlandığı öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2868
Okunma: 2868












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)