ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça ’da 220 sokak hayvanı kısırlaştırıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.1.2013    

Foça ’da 220 sokak hayvanı kısırlaştırıldı



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Belediyesi ve Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) işbirliği ile İzmir’in Foça İlçesinde iki haftada 220 sokak hayvanı kısırlaştırıldı.

18 ay önce kurulan HAYAD; Foça Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirdiği dernek binası, hayvan kliniği, barınak ve sokaklarda kedilere yuva projelerinden sonra kısırlaştırma faaliyetlerine ağırlık verdi.



Kısırlaştırma çalışması ilçede yapılan anonslarla vatandaşlara duyuruldu. Evlerde beslenen ya da sokakta yaşayan ayrımı yapılmadan kısırlaştırılması istenen hayvanların dernek binasına getirilmesi veya yerlerinin bildirilmesi istendi. Yerleri bildirilen sokak hayvanları derneğe tahsis edilen araçla toplandı.

14 -25 Ocak 2013 tarihleri arasındaki iki haftalık sürede 156 kedi, 62 köpek kısırlaştırılarak alındıkları yerlere salındı.

Kısırlaştırma işlemleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrekköy Rehabilitasyon Merkezi’nden geçici olarak Foça’da görevlendirilen veteriner Melike Alpdağ ile gönüllü olarak çalışan veteriner teknikeri Mukaddes Örmeci tarafından yapıldı.



Hayvanların öldürülmesine karşı olduklarını, bağışlar, belediye destekleri, üye ve gönüllü katkıları ile hayvanların yaşatılması için çaba harcadıklarını belirten HAYAD Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu örnek çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Huriye Kuruoğlu; “Bizimki tam bir işbirliği ve ekip çalışması oldu. Dernek üyelerimiz hayvanların yakalanması, taşınması ve operasyon sonrası bakımlarında elbirliği ile çalıştı. İzmir BŞB ve Foça Belediyesi destek verdi. İşinin ehli veterinerimiz yardımcısı ile başarılı operasyonlar yaptı. Dileğimiz sadece bu tür operasyonlar için değil, Veteriner Melike Alpdağ’ın sürekli olarak Foça’da görevlendirilmesi. Kliniğimizde acil ve günlük ihtiyaçlar için de veteriner bulunması” Dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3122
Okunma: 3122












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)