ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Bisikletle dünya turuna Foça’da kaldığı yerden devam

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.1.2013    

Bisikletle dünya turuna Foça’da kaldığı yerden devam



İsviçreli Leonie Forestier - Jean Daniel Hanhardt çifti 22 Aralık 2012 tarihinde ara verdikleri Bisikletle Dünya Turu’na kaldıkları yerden tekrar başladılar.. 25 Ocak 2013 Cuma günü bisiklet ve eşyalarını bıraktıkları İzmir’in Foça İlçesi Ilıpınar Köyü’ndeki Taşköy tesislerine gelen ikili kısa bir hazırlıktan sonra İzmir’e doğru yeniden pedal bastılar.

BİSİKLETLE 6500 KİLOMETRE YAPTILAR

İki yıl önce evlenen ve çocuk yapmadan önce bisikletle dünya turuna karar veren Forestier-Hanhardt çifti, 26 Mayıs 2012 tarihinde İsviçre’nin Lozan kenti yakınlarındaki Yverdon Les Bains Köyü’nden bisikletleriyle yola çıkmıştı. Fransa, İtalya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan güzergahını takip edip, Edirne’den Türkiye’ye giriş yapan bisiklet tutkunları, 6 bin 287 kilometre yol kat edip 7 ay sonra İzmir’in Foça İlçesi’ne ulaşmıştı.

Fransızca, Almanca, İngilizce, İspanyolca, biraz da Türkçe bilen çift, bir gün diye geldikleri ama üç gün kalıp çok sevdikleri Foça’da yolculuklarına ilk uzun arayı vermiş, yeni yılı ülkelerinde ve aileleriyle geçirmek üzere uçakla İsviçre’ye gitmişlerdi.

İSVİÇRE’DE HER YER KAR

“İsviçre’de yaşadığımız bölgede; şu an en az olan yerlerde, 25 santimetre kar var. Zor koşullara alışkınız. Buranın havası orada Nisan – Mayıs aylarında ancak gördüğümüz kadar sıcak. Burada sanki başka bir mevsime geldik” sözleriyle yağışa rağmen havanın güzel olduğunu belirten Jean-Daniel Hanhardt; Türkiye’de en çok sıkıntısını çektikleri şeyin ayrıntılı bölgesel haritaların olmamasını gösterdi.



AYRINTILI HARİTA YOK İLGİ SÜPER

“Yerel ara yolları, köy’leri, su ve yiyecek bulabileceğimiz yerleri, mola verilebilecek yerleri, çadırlı kamp yerlerini, ihtiyaç malzemesi satılan dükkanları ayrıntılı olarak gösteren haritalar yok. Biz yolda teknoloji kullanmıyoruz. İnternet yok. Telefon yok. Sadece fotoğraf makinemiz var. Bazı yerlerde internet kafelere girip blog’umuza yazıyor, elektronik postalarımıza bakıyoruz. Ayrıntı veren haritalar bu tür seyahatler için çok gerekli. Bunların bulunamaması buraya bu tür seyahat yapacakları vazgeçiriyor” şeklinde konuşan Hanhardt, misafirperverlik ve ilgi için ise “Süper” dedi.

İKİ YIL PEDAL BASARAK ÇİN’E VARMAK İSTİYORLAR

Rotalarına göre daha iki yıl pedal basarak Türkiye’den İran’a, oradan Türkmenistan, Özbekistan ve Çin’e ulaşmak, oradan gemiyle ABD’ye geçmek isteyen çiftin yakın zamanda hedefleri ise önce Efes sonra Pamukkale’ye ulaşmak.

Hava durumunun izin verdiği ölçüde Denizli-Antalya-Konya-Kapadokya güzergahını izleyerek Şubat sonunda Trabzon’da olmayı ve buradan İran’a geçiş için vize almayı planlıyorlar.

TÜRK USÜLÜ VEDALAŞTILAR

Tura devam etmek üzere Taşköy tesislerine dönen çiftin,.az miktarda atıştırmalık yiyecek ve su takviyesi yapıp, termal çadır ve eşyalarının kontrolünü bitirdikten sonra tesislerin sahibi Hakan Barçın ve personelle (Türk usulü sarılıp) vedalaşmaları sırasında duygulu anlar yaşandı. Taşköy çalışanları, bisikletlerine binip yola çıkan ikilinin ardından tekrar gelsinler diye su dökmeyi de ihmal etmediler.



Seyfi GÜL







Okunma: 2953
Okunma: 2953












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)