ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Fırtına Foça’da tekne batırdı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.1.2013    

Fırtına Foça’da tekne batırdı



İzmir’in Foça İlçesi’nde üç gündür süren sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilerken bir teknenin de batmasına neden oldu.

Foçalı balıkçı ve tekne sahiplerini günlerdir uykusuz bırakan fırtına nedeniyle teknelerin büyük bölümü asıl bağlama yerlerinden daha güvenli yerlere çekilerek önlem alındı.

MOTOR ARIZASI NEDENİYLE KAÇAMADI

Ancak İstanbul Ambarlı Limanı’na kayıtlı iken kısa bir süre önce Doğan Ablak tarafından satın alınarak Foça’ya getirildiği öğrenilen Alternatif adlı 11 metrelik özel yat motor arızası nedeniyle hareket ettirilemedi.

Büyükdeniz sahili Beşkapılar kalesi önlerinde bağlı olduğu yerde 19 Ocak 2013 Cumartesi günü sabah saatlerinde şiddetli lodos fırtınasına maruz kalan tekne halatları sahile bağlı halde battı.

Foça Belediyesi ekipleri tarafından çıkarılarak balıkçı barınağına çekileceği öğrenilen tekne hakkında Foça Liman yetkilileri, çekilme sonrası inceleme yapacaklarını ve gerçek batış nedenini belirleyeceklerini ifade etti.

FOÇA LİMANI VE BALIKÇI BARINAĞI’NA MENDİREK ŞARTTIR

Foça Limanı ve Balıkçı Barınağı’nın sert rüzgarlara açık olduğunu, her yıl alınan önlemlere rağmen çok sayıda teknenin zarar gördüğünü belirten Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin acilen mendirek yapılmasını istediklerini söyledi. Ceyhan Çetin “Yetkililere durumu defalarca aktardık. Mendirek Foça balıkçısının ve tekne sahiplerinin hayati sorunudur. Zarar gören milli servettir.” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3365
Okunma: 3365












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)