ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP Foça İlçe Başkanı Mert: “Adaylık için önümde hiçbir engel yok”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.1.2013    

CHP Foça İlçe Başkanı Mert: “Adaylık için önümde hiçbir engel yok”



Chp Foça İlçe Başkanı Osman Mert 18 Ocak 2013 Cuma günü düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yaklaşan seçim süreci ve Foça’nın parti teşkilatı cephesinden görünümü hakkında değerlendirmeler yapan Mert, adaylığı konusunda yapılan polemiklere de açıklık getirdi.

Osman Mert aday olup olmayacağı yönündeki sorulara ise adaylığın önseçimden geçtiğini ve Foça kamuoyunda yayılmaya çalışıldığı gibi önünde bir engel bulunmadığını söyledi.

“Mehmet Ali Birand’ı rahmetle anıyoruz” diyerek konuşmasına başlayan CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert’in açıklamalarından bazı satırbaşları şöyle:

ÖNSEÇİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

“İzmir ve Foça CHP’nin önemli kaleleridir. Belediye başkanlığı seçimlerinin bizim açımızdan olmazsa olmazı önseçimdir. İlçemizde 1700 üyemiz var. Önseçimde bu üyelerin çoğunluğunun oyunu alan kişi başkan adaylığının en güçlü ismi olacaktır. Kendinizi üyelere emanet etmekten korkmayacaksınız. O üyeler size sandıkta gereken cevabı verecektir.



HAKKIMDA YAYILMAYA ÇALIŞILAN KONULAR ASILSIZDIR

Ailemin adaylığımı istemediği, işlerimin yoğun olması, sağlık problemleri gibi konular nedeniyle aday olmayacağım şeklindeki söylentiler asılsızdır, yalandır. Önümde hiçbir engel yoktur. Amaç Foça’ya hizmet etmekse gerektiğinde işlerimi de tasfiye ederim. Partimin ve ilçemin bana ihtiyacı varsa işimi gücümü bahane etme gibi bir lüksüm olamaz.

FOÇA’DA TİCARET DAHA KAPSAMLI DÜŞÜNÜLMELİ

Foça’da ticaret çok daha kapsamlı yapılmalıdır. Foça esnafının önünü açmalı, Foça’ya gelen insan sayısını arttırmalı, kültürel ve tarihi anlamda da pazarlamayı iyi yapmalısınız. İlçemiz fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin Foça’ya dair proje çalışmalarıyla, temin edilecek yurtdışı krediler, hibelerle ilçemiz yenilenip dünyaya tanıtılmalıdır. Bu anlamda önümde ciddi dosyalar, çalışmalar var ancak şu anda aday adayı bir konumda olmamdan ötürü bunları parti adına yapılacak bir basın açıklamasıyla duyurmak gerekir.

FOÇA KÜÇÜKDENİZ VE ÇEVRESİNDEN İBARET DEĞİLDİR.

Foça’yı sadece Küçükdeniz merkezli olarak nitelendirmek son derece yanlış. Yeni Büyükşehir Yasası ile artık tüm köylerimiz Foça oldu. Bugün ayakkabısı yırtık okula giden öğrencilerimiz var. Foça’nın en büyük sorunlarından biri de birliktelik. İnsanlar farklı siyasi partileri destekliyor olabilir ama yerelde takım ruhuna sahip olmalıyız. Farklı siyasi partilerin seçim bürolarına giden arkadaşlar benim düşmanım olmamalı, saygı duyarım. Eğer başka partiye gidiyorsa o benim eksikliğimdir. 3 yılda neler yaptınız da belediye başkanlığına aday oldunuz diyenlere de saygı duyuyorum. Bugün belediye meclis üyeliğinde 15’te 1 söz hakkınız var. Ancak belediye başkanı olduğunuzda liderlik vasfı size çok daha farklı yetkiler verir.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ AMA REKLAM YAPMIYORUZ

Evlerinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan yardıma muhtaç insanlarımız var. 8 aydır bunların tespitini yapıp gereken yardımları gerçekleştiriyoruz. Biz internetten veya farklı yayın organlarından kendimizi pazarlayarak reklâm yapmıyoruz Köylerimize, evlerimize giriyoruz; yeterli mi derseniz, yetersiz. Çünkü köylünün, çiftçinin, esnafın hali içler acısı.

Halktan gelen “Dertlerimiz dinlenmiyor” çağrısına ilişkin konuyu ilk meclis toplantısında gündeme alacağız” dedi.

CHP Foça İlçe Başkanı Mert’in; ilçede bulunan sivil toplum örgütlerinin, üyelerinin, liderlerinin Foça’yı geliştirmeye yönelik kısa ve uzun vadeli görüşlerini alarak seçim gündemlerini oluşturacaklarına dair sözleriyle basın toplantısı sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2532
Okunma: 2532












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)