ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türk Chopper’lardan Foça çıkarması

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.1.2013    

Türk Chopper’lardan Foça çıkarması



Türk Chopper Motosiklet Kulübü (TCMK) üyesi motosikletçiler aileleri ile birlikte 13 Ocak 2013 Pazar günü İzmir’in Foça ilçesine adeta çıkarma yaptılar. Kulübe özel deri kıyafetleri, motosiklet sporuna has kasklar, kendilerine eskortluk yapan kulüp armalı minibüsleriyle geçtikleri her yerde ilgi odağı olan motosikletliler sabahtan akşama bir günü, Foça ve yöresini tanımaya ayırdılar.

Aralarında TCMK Genel Başkanı Ali Rıza Uygur, TCMK İzmir İl Başkanı Gazi Yıldırım’ın da bulunduğu, işadamı, basın mensubu (Yeni asır TV haber spikeri ve program yapımcısı Deniz Özek), öğretim üyesi, turizmci gibi değişik meslek gruplarına mensup kişilerden oluşan grupta 30 motor ve 70 dolayında kişi yer aldı.



Grup Ilıpınar, Bağarası güzergahında doğal yaşamı, DSİ tarafından yapılan ve su tutmaya başlayan göleti, Pers’lerden kalma Taş Ev Sunağı’nı, kent merkezinde ise Herodot duvarı, Beşkapılar kalesi, Surlar ve Kybele tapınağı kazı alanlarını gezdi. Yeldeğirmenleri ziyaretinde bol bol fotoğraf çeken, bahardan kalma havanın da etkisiyle Foça’nın güzelliklerine doyamadıklarını belirten katılımcılar birbirlerine yaptıkları şakalarla geziyi eğlenceye dönüştürdüler.

Foça Genç İşadamları Derneği Başkanı Altan Öztürk’ün ziyaret anısına bir plaket takdim ettiği motosikletçiler ilçe merkezinde de renkli görüntüler oluşturdular

Kaliteli zeytinyağı ve şarabın nasıl üretildiğini de izledikleri sabah kahvaltısını Ilıpınar Köyü’ndeki Taşköy tesislerinde yapan, öğle yemeğini Bülbül Yuvası Otel’de yiyen ekip akşam da Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından Karakum Plajı Sosyal Tesisleri’nde ağırlandı.



Sosyal Tesislerdeki ağırlama sırasında Gökhan Demirağ kulüp üyelerine Foça tarihi, doğası ve yıl boyu düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Foça hakkında merak edilen konuları içeren soruları da yanıtladı.

TCMK Genel Başkanı Ali Rıza Uygur’un önümüzdeki yaz aylarında üç bine yakın motorcunun katılabileceği uluslararası bir motor etkinliğini Foça’da düzenlemek istedikleri yönündeki sözlerine karşılık olarak Demirağ; “Türk Chopper’ları Foça’da görmekten mutluyuz. Uluslararası bir etkinliği bölgemizde yapmak istemenizden onur duyarız. Foça’nın tanıtımına katkı yapacak projelere destek vermeye hazırız. Foça turizminde sportif etkinlikleri ön plana çıkarmak bizim de amaçlarımızdan birisidir.” Dedi.

Türk Chopper’lar yemek sonrası yine grup halinde İzmir’e döndüler.



CHOPPER NEDİR? : Chopper, II Dünya Savaşı sırasında Avrupa’da hafif kıvrak hızlı motorları gören Amerikalıların, yurtlarına döndüklerinde kendi ağır-hantal motosikletlerini kesip kırpıp (chop edip) hafifletmesi ile başlayan bir akımdır.

Daha sonra bu iş büyük-küçük atölyelerde gelişmiş, tamamen "kişiselleştirilmiş" "özgün" hale getirilmiş, ya da bu şekilde sıfırdan yapılmış motosikletlere de chopper denilmeye başlanmıştır.

Chopper in eşi benzeri ve herhangi bir markası yoktur. Özelliği her chopper’ın dünyada bir tane olmasıdır.


Seyfi GÜL







Okunma: 3345
Okunma: 3345












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)