ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Meslekleri uzmanından öğreniyorlar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.1.2013    

Meslekleri uzmanından öğreniyorlar



Foça Reha Necla Midilli İlköğretim okulu Ana Sınıfı öğrencileri meslekleri sınıflarına davet ettikleri meslek mensuplarından öğreniyorlar.

Öğretmenlerinin yaptığı deniz, balık ve gemi resimlerinin süslediği masmavi tonlu koridorları, yaş gruplarının ilgi düzeylerine göre donatılmış şirin sınıfları, akıllı tahta, bilgisayar ve internet olanaklarıyla özel bir okulu andıran Reha Necla Midilli İlköğretim okulunun öğrencileri ders yapım teknikleri bakımından da şanslı.

Öğretmenleri Figen Şüyun ve Hikmet Ballı’nın yıllık eğitim programlarında mesleklerin tanıtımı da var. Meslekleri anlatmak yerine mensuplarını davet ederek çocuklarla bir araya getirmeyi tercih ettiklerini belirten Figen Şüyun bu yöntemin daha yararlı ve çocuklar açısından daha akılda kalıcı olduğunu tecrübe ettiklerini söyledi.



Figen Şüyun; “ iki sınıfımızda 5 - 6 yaş gruplarında 35 öğrencimiz var. Hepsi çok meraklı ve gelenleri soru yağmuruna tutuyorlar. Öncelikle velilerden böyle bir katkı yapabilecekleri davet ediyoruz. Hem meslekleri tanıma, hem de ileride meslek seçiminde yararlı bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Sonuçtan çok memnunuz” dedi.

10 Ocak 2013 Cuma günü yapılan meslek tanıma dersinin konukları Foça Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Mensubu Polis memurları Ali Çevik, Şerafettin Karadaş ve Meral Gülkan idi. Polisliğin nasıl bir meslek olduğu, zorlukları ve topluma sağladıkları konusunda çocukları bilgilendiren polisler daha sonra onlardan gelen soruları yanıtladılar. Gördükleri kötü ve tehlikeli durumlar için Alo 155 Polis İhbar hattını aramayı, yolda trafik ışıklarına ve trafik polislerinin işaretlerine uyarak güvenli hareket etmeyi, polisin kötülere karşı iyilere yardımcı olduğu gibi konular anlatılan çocuklar polis memurlarına alkışlarla teşekkür ettiler.

Çocuklar ders sonrası polis abla ve amcaları tarafından kendilerine dağıtılan şeker ve çikolatalarla da çok mutlu oldular.



Seyfi GÜL







Okunma: 2468
Okunma: 2468












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)