ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Reha Midilli Öğrenci Yurdu hizmete açıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.1.2013    

Foça Reha Midilli Öğrenci Yurdu hizmete açıldı



Merhum hayırsever işadamı Reha Midilli’nin ölümünden önce gerçekleştirdiği son eserlerinden bir olan Dokuz Eylül Üniversitesi Bağarası Reha Midilli Öğrenci Yurdu 10 Ocak 2013 Perşembe günü yapılan törenle hizmete açıldı.




Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr.Sırrı Aydoğan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Reha Necla Midilli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, Dokuz Eylül Üniversitesi rektör yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse ve Recep Yaparer, Foça Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Avşar Kurgun, CHP Foça İlçe Başkanı Osman Mert, Foça Belediye Meclis Üyeleri, Midilli ailesinin temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Doç.Dr. Avşar Kurgun 2009 yılında öğretime başlayan Foça Reha Midilli Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu’nun başarılarla devam eden faaliyetlerine çeşitli ülkelere mensup benzer okullarla öğrenci değişimi ve çalışmaları da dahil ettiklerini söyledi.

Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi; Midilli Ailesi olarak bu açılışta değişik duygular içinde olduklarını söyledi. Bir taraftan yurdun açılışından dolayı mutlu olduklarını, diğer taraftan Reha Midilli’siz ilk açılışın hüznünü yaşadıklarını belirten Çelebi, yurdun, Vakfın ve Reha Midilli’nin kişisel maddi katkılarıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi.



Ali Haydar Çelebi; “Bundan sonra vakfımızın amacı merhumun hayattayken çok yükseklere çıkardığı çıtayı, hizmet bayrağını hiç düşürmeden ebediyete kadar taşımak olacaktır. Ilıpınar Köyü’ndeki Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde çalışmalarımız hızla ilerlemektedir. Yakında hizmete açmayı umuyoruz. Foça Belediyesi’nden gerekli izinler alındığı takdirde vakfımıza ait ve Necla Ana Huzurevi’ne bitişik arsamıza Alzheimer hastalarının bakılabileceği 32 yataklı yaşlı bakımevi ünitesini yapmak için çalışmalara başlayacağız. Sayın Reha Midilli yorulmazdı. Biz de yorulmadan hizmete devam edeceğiz. Yeter ki Foça’daki ilgili kurumlar da bizim duyduğumuz heyecanı duyarak yer tahsisi ve bürokrasinin hızlandırılması ve iş takibi konularında bizlere yardımcı olsunlar. Zaman zaman karşımıza çıkan engeller hizmeti geciktirmektedir.” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da konuşmasında belde belediyelerinin birleştirilmesi sonrası kendilerine devredilen Bağarası Belediye Binası’nın Öğrenci Yurdu haline gelmesinin uzunca bir serüveni olduğunu anlattı. Konuyla ilgili çalışmalar sırasında katkı yapan Reha Necla Midilli Vakfı, Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi ve belediye meclis üyelerine teşekkür eden Demirağ; “Reha Midilli’yi saygıyla anıyor ve kendisine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün “Reha Midilli’nin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet olsun” sözleriyle başladığı konuşmasına hep birlikte eğitim dünyasına kazandırdıkları yurdun öğrencilerin sıcak bir şekilde konaklamalarını, okullarına eğitimlerine güzelce devam etmelerine büyük katkı yapacağını söyledi. Mehmet Füzün; “ Tüm emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



Son olarak kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Başkanvekili Dr. Sırrı Aydoğan konuşmasına, eski bir Türk atasözünü hatırlatarak yüzyıl sonraya yatırımın eğitimle olacağını, bugün burada o noktada olduklarını belirterek başladı. Aydoğan; Ege Üniversitesi’nin kuruluş ve gelişme aşamalarını bizzat yaşadığını, bölgenin ikinci büyük üniversitesi Dokuz Eylül Üniversitesi’nin giderek daha da büyümesini ve bölgeye yayılmasını gururla izlediğini dile getirdi. Reha Midilli‘yi 1977 yılında Foça Belediye Başkanı olarak tanıdığını, kendisinin de Bornova Belediye Başkanı olduğu o dönemde pek çok tecrübesinden yararlandığını anlattı.

Sırrı Aydoğan; “O bizim ağabeyimizdi. Zaman zaman gelirdim. Onunla konuşmaktan keyif alırdım. Seneler geçti konumlar değişti, ama hiç kopmadık. Sanayisi olan ekonomisi güçlü yerlerde bu işler kolay olur diyordum. Ancak 40 yaşımdan sonra anladım ki kişiler eğitimsizse bu işler olmuyor. Eğitimsiz kitlelerin yapacağı bir şey yoktur. İyi eğitim için de rahat ettirmek lazım. Öğrencilerin de, öğretmenlerin de, hocaların da rahat etmesi lazım. Bu yurdun gerçekleşmesinde emeği geçenlere, hocalarıma saygılar sunuyorum. En iyi dileklerimle hepsini sevgiyle kucaklıyorum. İnşallah daha güzel günlerde birlikte olmayı diliyorum” dedi.



Konuşmalardan sonra Rektör Füzün Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Reha Necla Midilli Vakfı Başkanı Ali Haydar Çelebi’ye birer teşekkür plaketi takdim etti.

Açılış kurdelesini birlikte kesen Sırrı Aydoğan, Mehmet Füzün, Gökhan Demirağ, Ali Haydar Çelebi ve Avşar Kurgun diğer katılımcılarla birlikte yurt odalarını, ortak kullanım ve dinlenme alanlarını gezdiler.

İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Bağarası mahallesinde bulunan Reha Midilli öğrenci yurdu eski belediye binasının son iki katındaki 20 odadan oluşuyor. Merkezi ısıtma sistemi, mutfak ve dinlenme salonları bulunan, internet ve bilgisayar olanaklarıyla donatılan yurtta 20 kız 20 erkek olmak üzere 40 öğrenci kalıyor.

Açılış töreni verilen kokteylle sona ererken, tam kapasite dolu olan yurttan yararlanmak için çok sayıda öğrencinin müracaatının bulunduğu, ancak yer yokluğundan değerlendirilemediği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3713
Okunma: 3713












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)