ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Böyle başarıya şapka çıkarılır

   .:: Spor



  Yayın Tarihi: 6.8.2013    

Böyle başarıya şapka çıkarılır



Son üç yıldır, üç takımla İzmir Liglerine katılan ve Lig üçüncüsü veya dördüncüsü olarak önemli başarılara, önemli galibiyetlere imza atan Güneş Spor Kulübü bu seferde çocukları eğitim alanında yönlendirerek başarı sağlamaları ile dikkat çekti. 250 öğrencinin girdiği ve içlerinden 40 kişinin seçildiği yetenek sınavında Emre Güner, Hüseyin Dinç ve Emre Taşır’ın başarıya ulaşması arkadaşları ve takım yöneticileri arasında sevinç ve gurur yarattı.

Çocukların boş kalmalarını önlemek, onları hayata iyi bir kariyer ve meslek edindirebilecek ahlak ve nitelikli birey olabilme, dengeli beslenerek spor yapabilmelerini sağlayabilme düşüncesiyle yetişmelerini sağlamak amacını güderek 2010 tarihinde, takım antrenörü Muhlis İlter ve Güneş Spor Kulübü Başkanı Psikolojik Danışman Bekir Argun gibi birkaç öğretim görevlisinin bir araya gelerek kurdukları Güneş Gençlik ve Spor Kulübü amaçlarına yaklaşırken başarılarına her geçen gün bir yenisini daha ekliyor.

Öğrencilerinin Manisa Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne girmesi konusunda görüş belirten takım antrenörü Muhlis İlter; “Oyuncularımızdan Emre Güner 6’ıncı, Hüseyin Dinç 8’inci ve Emre Taşır 23’üncü olarak bu okula girme hakkı kazandılar. Bu başarıyı 210 kişiyi geride bırakarak elde ettiler. Katkı koyan herkese, bize inanan ailelerine ve çocuklarımıza başarılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Yeni bir geleneğin başlangıcı”

Takımın Başkanlığını yapan Psikolojik Danışman Bekir Argun ise duygularını; “3, 4 senedir hentbol sporunda İzmir’de dereceye giren öğrencilerimiz var. Bunlar İlköğretimin son senesindeydiler bu sene. Ve İlköğretimden liseye geçişte en başarılı oldukları ve zevk aldıkları bir alanı hedefleyerek spor lisesine girdiler. Yetenek sınavında da oldukça başarılı puanlar aldılar. 6, 8 ve 23’üncü sıralarda yer aldılar. Bu Dikili için son derece iyi bir şey. Çocuklar sevdikleri ve zevk aldıkları bir alanda çalışacaklar. Zaten 3 – 4 senedir hentbolda çeşitli başarılara imza attılar. İl 3’üncüsü ve İl 4’üncüsü oldular, üstelik her türlü engele rağmen. Akademik anlamda da iyi bir adım attılar, çünkü meslek seçimlerini de spordan yana kullanmış oldular. Bizim için gurur verici bir olay. Yaptığımız yatırımın son derece doğru bir yatırım olduğunu ve bu çocuklarında bunu hak ettiklerini gördük” diyerek dile getirdi. Argun; “Ayrıca bu başarı yeni bir geleneğin de başlangıcı olacaktır. Çünkü Dikili’de ilk defa spor lisesine giden ve bu sporda da iyi bir derece kazanan üç öğrencimiz var. Ben inanıyorum ki bundan sonra ki senelerde de, arkadaşlarını örnek alarak, iyi derecelerle okul kazanan öğrencilerimiz olacaktır. Güneş Spor ilçede yeni bir geleneğin başlamasında öncü olacaktır” dedi.

Spor Lisesine giren Emre Güner, Hüseyin Dinç ve Emre Taşır ise çok mutlu olduklarını ifade ederek; “Bize 3-4 yıl önce böyle bir şey başaracağımız söylense inanmazdık. Bunu Antrenörümüz ki bizce dünyanın en iyi antrenörü Muhlis Hoca ve Başkanımız Bekir Argun sayesinde başardık. Emeği geçen ve arkamızda duran başta ailelerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

“Haksızlıklar yapılıyor, ancak biz ezber bozduk”

Argun ayrıca; “Klasik bir yapının içerisine girmek hiç kolay değil. Mesela maçlardan birinde Muhlis Hoca gittiğinde şunu yaşamıştı. –tamam, siz dördüncü olacaksınız- gibi oynanmamış maçlar üzerine yorumlar yapıldı. Paylaşılmış yani. Diyorlar ki; Örneğin, Kemalpaşa birinci olur, siz dördüncü olusunuz. Size de centilmenlik kupası veririz- Bu yorumu oradaki antrenörden de, yöneticiden de, hakemlerden de duyabiliyorsunuz. Kendi kafalarında bir standart oluşmuş. Mesela Buca birinci, Kemalpaşa ikinci, Büyükşehir Belediye üçüncü. Burada siz ne yaparsanız yapın, akıllarda bu şablona göre hareket ediyorlar. Çocuklarda ve bizlerde psikolojik baskı oluşturuyorlar. Biz de onlara maçlarda ders veriyoruz. Bir bakıyorsunuz, birinciliğe oynayan takımı iki periyodu da alarak yenebiliyoruz. Bazı maçlarda ki bunları yaşadık, skorboard bozuluyor ve maçları takip bile edemiyoruz. Olmadık kararlarla olmadık takımlara yenildirtiliyoruz. Türkiye şampiyonu diye sahaya çıkıyorlar, bir bakıyoruz onlara 25 sayı fark atmışız. Aslında doğru bakarsak bizim çocuklar yenilmiyor aslında. Bizim çocuklar yenildirtiliyor. Ancak biz bu ligde belirledikleri değil, belirleyici olduk ve bu yorumlara izin vermedik. Biz ezber bozduk aslında” dedi.






Okunma: 1460
Okunma: 1460












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)