ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Unvan maçını kaybettiler Foça Belediyespor – Yeni Bornova 1 - 2

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.3.2013    

Unvan maçını kaybettiler Foça Belediyespor – Yeni Bornova 1 - 2



10 Mart 2013, Saat 15.00
Foça 11 Eylül Stadı

HAKEMLER :
Davut Dokul Çelik – Hakan Betaş – Şerif Kırımış (İzmir Bölgesi)

FOÇA BELEDİYESPOR : Alican – İbrahim –Cemre – Melih (Dk.35 Nevzat)– Yusuf Can – Burak – Batuhan – Mehmet Ali- Egehan – Ender – Fikret (Dk.78 Gökhan)

YENİ BORNOVASPOR : Berk – Alper – Eralp-Celil Can (Dk.52 Erkan)– Halil (Dk.52 Asım)– Emre – Görkem – Uğur (Dk.71 Fuat)– Vedat – Halit – Samet

SARI KARTLAR: Dk.43 Halil –Dk.73 Alper – Dk.81 Fuat (Yeni Bornovaspor) – Dk.43 Ender – Dk.85 Nevzat (Foça Belediyespor)

GOLLER: Dk.42 Fikret (Foça Bldspor) – Dk.50 (P) ve Dk.59 (P) Halit (Yeni Bornoaspor)


Haftalar önce Play Off’u garantileyen, son iki haftaya şampiyon giren ve son maça yenilgisiz başlayan Foça Belediyespor kendisi için “Unvan Maçı” niteliğindeki son karşılaşmayı kaybetti. Namağlup ünvanını hem de Foça’da 11 Eylül Stadı’nın çimlerine gömen Foça Belediyespor sezonu açık ara şampiyon bitirmiş bir takım gibi değil, küme düşmüş bir ekipçesine üzgün bitirdi.

Play Off’u garantiledikten sonra aslarını dinlendiren, her hafta başka bir kadroyla maça çıkan antrenör Engin Kale bu hafta ilk onbirin yeni isimleri olarak kalede Alican, ortada Mehmet Ali ve ileride genç Fikret’i sahaya sürdü. İlk yarı boyunca daha etkili oynayan ve kaleci Alican’ın başarılı kurtarışları ile gole ulaşamayan lig ikincisi Yeni Bornovaspor, kaptan Melih’in sakatlanması ve oyun dışı kalması ile daha fazla gol pozisyonu bulmaya başladı . Hakemin tartışılır iki penaltısıyla iki gol bulan Yeni Bornova, Foça’nın namağlup ünvanına son vererek İzmir’e mutlu döndü.



Maçtan dakikalar.

Dk.6 Yusuf Can defanstan çıkardığı uzun pasa Ender voleyi patlattı. Top kalecide kaldı.

Dk.10 Halit’in serbest vuruşunda kaptan Melih kafayla topu kornere gönderdi.

Dk.16 Yeni Bornova atağında kaleye paralel gönderilen topu kaleci Alican uçarak tokatladı. Samet önüne düşen topu dışarı yolladı.

Dk.20 Kaleci Alican bu kez Görkem’in güzel vuruşunu aynı güzellikte kurtararak gole izin vermedi.

Dk.26 Kaptan Melih girdiği ikili mücadelede sakatlandı. Bir süre oyuna sakat devam eden kaptan yerini genç isimlerden Nevzat’a bıraktı.

Dk.42 Sağ kanattan ortalanan top uzak köşedeki Fikret’in önüne düştü. Genç Fikret’in vuruşunda top üst direğin altına çarparak, kale içine düştü ve Foça’yı öne geçirdi. 1 – 0

Dk.50 Hakem Foça ceza sahası içinde ki faul pozisyonunu penaltıyla cezalandırdı. Atışı kullanan Halit, Alican’ı ters köşeye, topu ağlara gönderdi. 1 -1

Dk.59 Hakem bu kez topun ceza sahası içinde Yusuf Can’ın eline çarptığı gerekçesiyle beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı yine Halit kullandı ve hem kendisinin hem takımının sayısını ikiye çıkardı. 1 – 2

Dk.70 Burak uzak mesafeden serbest vuruş kullandı. Kaleye giren topu Bornovalı Emre çizgi üzerinden kafayla çıkardı.

Dk.84 Gökhan’ın serbest vuruşunu Bornova defansı çıkardı.

Dk.89 Burak 25 metreden kaleye füzesini gönderdi. Tribünler gol geldi diye ayağa kalktı. Ancak top üst direkte patladı. Sonrasında Egehan ve Gökhan’ın çabaları topu ağlarla buluşturamadı.

Oynanan iki uzatma dakikasında da Foça beraberliği kurtarmaya çabaladı, ancak olmadı. Yeni Bornova play off’lara lideri devirmenin sevinci, Foça yenilmezlik ünvanını yitirmenin hüznüyle girdi.

Maç sonrası futbolcularda, tribündeki taraftarlarda stadı boynu bükük terk etti. Soyunma odasında futbolcuları teselli eden Foça Belediyespor Başkanı Gökhan Demirağ, Mağlubiyetin önemli olmadığını, play off’ta başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu söyledi. “Biz şampiyonluğu BAL ligine çıkmak olarak değerlendiriyoruz. Play Off maçlarında da bunu gerçekleştireceğinize inanıyoruz. Hepinizi sezon başarısı için tebrik ederim” dedi.

Demirağ rakip soyunma odasına da giderek Bornovalı oyuncu ve teknik heyeti kutladı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2288
Okunma: 2288












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)