ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyespor – Ayküsan Ülküspor 4 – 1

   .:: Spor


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.2.2013    

Foça Belediyespor – Ayküsan Ülküspor 4 – 1



10 Şubat 2013 Pazar Saat 13.00
Foça 11 Eylül Stadı

HAKEMLER :
Halil Umut Meler – Arda Darcan – Ömer Karakoç (İzmir Bölgesi)

FOÇA BELEDİYESPOR : Serkan – İbrahim (Dk.63 Batuhan)– Gökhan (Dk.67 Yunus)– Melih – Yusuf Can – Burak (Dk 78 Kadir.)– Armağan– Erkan – Egehan – Emre – Hüseyin

Antrenör : Engin Kale

AYKÜSAN ÜLKÜSPOR : Fırat – Musa – Azizcan – Sedat – Yusuf – Ferhat – Mert – Burak – Oğuz – Mesut – Emrah (Dk.55 Mehmet)

Antrenör : Süleyman Dündar

SARI KARTLAR : Dk.14 Yusuf Can – Dk.45 İbrahim – Dk.45 Gökhan – Dk.83 Muhammet (Foça Belediyespor) – Dk.69 Ferhat(Ülküspor)

GOLLER : Dk.28 Burak – Dk.46 Hüseyin – Dk.62 Egehan – Dk.69 Batuhan (Foça Belediyespor) – Dk.87 Burak (Ülküspor)



İzmir Süper Amatör Lig A Grubunun yenilgisiz lideri Foça Belediyespor ligin 16.ncı maçında kendi sahasında, play off iddiasını sürdürmek için puana ihtiyacı olan Ayküsan Ülküspor’u ağırladı.

Ülküspor maça daha iyi başlayan ve daha çok gol pozisyonu bulan taraftı. Foça ise play off’u garantilemenin rahatlığıyla kendini yormayacak bir tempoyla oyunu götürdü.

Ülküspor’un ilk yarıda kaçırdığı penaltı, yakın mesafeden ve direkten dışarı giden toplar hem umutsuzluk hem yorgunluk getirdi. Gücünü ekonomik kullanan Foçalı oyuncular ikinci yarıda golleri peşpeşe sıralama huylarını bu maçta da devam ettirdi. Egehan golsüzlüğe orta sahadan sürükleyip götürdüğü topu ağlarla buluşturarak son verirken, Hüseyin’de ilk onbirde üzerine düşen layıkıyla yapanlar arasındaydı. Geçen hafta dinlenen Kadir ikinci yarıda oyuna girerken, son çeyrekte Muğlaspor’dan alınan yepyeni transfer Yunus’ta forma şansı buldu ve bu şansıda gol olan harika bir asistle Batuhan’ı buluşturmakla iyi kullandı.

Kaleci Serkan gol haricinde mükemmel oynarken, yağışlı havanın ve tamamen çamur olan kale sahasının kurbanı oldu. Kaptan Burak güzel oyununu 25 metreden gönderdiği salvoyu ağlarla buluşturarak taçlandırdı. Maç sonunda rakip takım antrenörü Süleyman Dündar’ın soyunma odasına gelip tebrik ettiği ve dillendirdiği gibi “Foça iyi bir takım kurdu ve iyi bir performansla mutlu sona gidiyor. Bütün oyuncular çok iyi. Tebrikler”

Maçtan dakikalar:

Dk.12 Maçın ilk büyük tehlikesini rakip takım yarattı. Mehmet’in köşe vuruşundan gelen topa Yusuf vurdu. Yüreklerin ağza geldiği pozisyonda top dışarı gitti.

Dk.14 Ceza sahası içinde Yusuf Can’ın müdahalesini hakem penaltı olarak değerlendirdi. Atışı Mehmet kullandı. Serkan sağına gelen topu yumruklayarak gole izin vermedi.

Dk.19 Ferhat’ın tehlikeli atağını Serkan zamanında çıkarak önledi.

Dk.23 Armağan sol kanattan harika ortaladı. Egehan zor olanı yaptı. Boş kale yerine topu üstten dışarı yolladı.

Dk.28 Burak kazanılan serbest vuruş için topun başına geçti. Yaklaşık 25 metreden kale sahasına bir füze gönderdi. Defans oyuncularının müdahalesine rağmen top ağlarla kucaklaştı. 1 - 0

Dk.29 Emre’nin ara pasıyla buluşan Egehan topu kaleciden aşırdı, defanstan döne topa yaptığı yarım rövaşata vuruşu az farkla dışarı gitti.

Dk.36 Ülküsporlu Oğuz sol taraftan gelen ortayı kafayla kaleye yönlendirdi. Şans Foça’dan yanaydı ve top üst çataldan dışarı gitti.

İlk yarı üç dakika uzadı. Bu dakikalar skoru değiştirmezken, iki Foçalı oyuncunun ardı ardına sarı kart görmeleriyle sona erdi.

Dk.46 İkinci yarıya Foça golle başladı. İlk atakta Gökhan ortaladı, Hüseyin kafayla tamamladı. 2 – 0

Dk.49 Armağan uzun pasladı. Ceza sahasının dışına kadar çıkan kaleci Fırat, Egehan’dan önce davranarak topu kafayla taça gönderdi.

Dk.62 Egehan orta sahaya yakın bir yerde topla buluştu. Bir defans oyuncusunun sıkıştırmasına rağmen sürdü. Ceza sahası içinde sert vurdu. Kaleciyi avladı. 3 - 0

Dk.65 Mehmet’in uzaktan sert şutunu Serkan uçarak çıkardı.

Dk.66 Kaleci Serkan yumruklarını bir kez daha kullanarak gole izin vermedi.

Dk.69 Oyuna bir dakika önce dahil olan Yunus sol kanattan ceza sahasına indi. Batuhan’a alda at tarzında pasladı. Batuhan’ın dokunuşu Foça’ya dördüncü gol olarak yazıldı. 4 - 0

Dk.72 Yedek kulübesinde itirazlarını sürdüren Ülküspor antrenörü hakem tarafından saha dışına gönderildi.

Dk.87 Farka rağmen gol arayışlarından vazgeçmeyen Ülküspor, sağ kanattan Mehmet’le Foça köşe gönderine indi. Ortaladı Burak kafayla kaleye gönderdi. Serkan yakaladım zannettiği topu çamurunda etkisiyle bacak arasında kaçırdı. Kale çizgisini geçen top maçın skorunu da belirledi. 4 - 1

Hakemin bitiş düdüğü Foça Belediyesporun bu sezon oynadığı 16.ncı maçtan 13’üncü galibiyetle ayrılışını ve yenilgisizliğinin devam ettiğini ilan etti.

Ülküsporlu oyuncular ve antrenör Süleyman Dündar Foçalı oyuncu ve teknik heyeti tebrik ederken centilmenliğin en güzel örneklerini verdiler. Foçalı taraftarlar da rakiplerini alkışlarla uğurladılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2821
Okunma: 2821












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)