ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
17 ARALIK PAZARTESİ SAAT 15:00 TÜRKİYE’DE MÜZİĞİN OLDUĞU HER YERDE KATLEDİLEN MÜZİSYEN ARKADAŞLARIMIZ REGAİP VE SARP İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ!

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 30.11.2012    

17 ARALIK PAZARTESİ SAAT 15:00 TÜRKİYE’DE MÜZİĞİN OLDUĞU HER YERDE KATLEDİLEN MÜZİSYEN ARKADAŞLARIMIZ REGAİP VE SARP İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ!


"Çalgıcı adamın evine götürdüğü ekmek tatlıdır"
Çünkü enstrümanlar, insanların haklarını değil sevdiği şarkıları çalar”

Sevgili Müzisyen Arkadaşlar ve Müzikseverler!

Bizler müzisyenleriz. Bizler, her insanın yüreğine dokunan bir iş yapıyoruz. Yaptığımız işi, giderek sanat olarak görmeyen bir anlayışa ve yığınlara karşı direniyoruz. Her türlü suistimal ve önlemsizliğe rağmen müzik yapmaya, sanatımızı icra etmeye ve bize dayatılan güvencesiz ve güvenliksiz çalışma koşullarında ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz.

Değersizleştirilen ve itibarsızlaştırılan müzisyenliğin ve müziğin yanı sıra mesleğimizi icra ederken ödediğimiz bedelleri, kamuoyunun görmesini istiyoruz.

Bazen saldırı yada hakarete uğruyor, bazen bir istek parçasını yapmadığımız için aşağılamalara maruz kalıyor ve bazen de susturuluyoruz ebediyen.

İşini yapmak, bir sanat ürününün parçası, yaratıcısı olmak dışında hiçbir yaşamsal tutanağı olmayan; gencecik müzisyen arkadaşlarımız işte bu şekilde tarafı olmadıkları hesaplaşmaların kurbanı oldular. Susturuldular. Hem de kör kurşun ile.

Bundan 2 yıl önce 17 Aralık 2010 tarihinde Mersin’de müzisyen arkadaşımız Sarp Öztürk mekan sahibi ile müşteriler arasında çıkan bir tartışma sonrasında yevmiyesini almak üzere kasanın önünde beklerken mekanın silahlı saldırıya uğraması sonucu katledildi. İki müzisyen arkadaşımız ise yaralandı.

‘Kürtçe istek çalmadığı’ gerekçesi ile öldürüldü diye yazdı gazetelerde. Medya yine biz müzisyenlerin çalışma koşullarını, sosyal haklardan yoksunluğunu, müzik piyasasındaki çürüme ve yozlaşmayı yok sayarak olayı toplumsal kesimler arasında öfke-nefret ve düşmanlık yaratacak biçimde duyurdu.

Oysa olay tamamen ülkemizdeki şiddet ve maganda kültürünün ve bireysel silahlanmanın bir sonucu idi. Olay, güvenli ve güvenceli çalışma ortamının sağlanmamasından kaynaklanmakta idi.

Aynı şekilde 22 Ağustos 2012 günü İzmir’de yine çalıştığı mekanda müzisyen arkadaşımız Regaip Vatansever alnından vurularak katledildi.

Katledildi Sarp! Katledildi Regaip!

Hem de, en güzel şarkılardan sonra, hem de hiç ilgisi olmadığı bir tartışmanın sonucu. Bugünü çevreleyen çarpık toplumsallığın ürettiği canilerin, insan diyemeyeceğimiz saldırganların kurşunu; onları dünyadan, sevdiklerinden, bizlerden ve müzikten ayırdı.

Her birinizin mutlaka müzik dinlemek, bizleri dinlemek için geldiği bu mekanlar; biz müzisyenlerin mezarı, dayakhanesi, itilip kakıldığımız yerler olmaktan ancak doğru bir sistemin uygulanmasıyla çıkacak. Güvenlik önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Biz müzisyenlerin; müşterilerin ve alkol ortamının doğrudan muhatabı olmayacağı koşulların yaratılmasını istiyoruz. Biz, müzik yapmak istiyoruz. Karanlık, belirsiz ve şiddetli tartışmaların ortasında bırakılmak istemiyoruz. Biz; parçası olmadığımız kavgaların, pazarlıkların maşası ya da kurbanı olmak istemiyoruz. İşletme sahipleri bu konuda üzerine düşeni bir an önce yapmaya başlamalıdır.

Yaşamımızı, gece ve gündüzümüzü adadığımız işi yaparken sosyal güvencelerimiz olsun istiyoruz. Bu doğrultuda da, gerekli yasal düzenlemelerin yapılması ve bir an önce hayata geçirilmesi için çağrıda bulunuyoruz.

-Müzisyenlerin iş ve can güvenliği sorununa, sosyal ve mesleki haklardan yoksunluğuna dikkat çekmek,

-Ülkemizdeki şiddet ve maganda kültürüne, bireysel silahlanmaya karşı bir tavır geliştirerek nefret-öfke-şiddet karşıtı bir duruş ortaya koyarak bir daha benzer acıların yaşanmaması için kamuoyunda duyarlılık yaratmak

-Müzisyenlerin kendilerine dayatılan piyasa koşullarına karşı örgütlenmesi ve birlikte hareket etmesi için ortak bir zemin oluşturmak,

-Katledilen arkadaşlarımız Sarp Öztürk ve Regaip Vatansever’i anmak amacıyla

17 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 15:00’de ülkemiz kentlerinde ve sesimizin ulaştığı her yerde SARP VE REGAİP İÇİN Basın açıklaması ve Anma Etkinliği düzenleyeceğiz
Bundan böyle her yıl Regaip Vatansever arkadaşımızın öldürüldüğü 22 Ağustos ve Sarp Öztürk'ün öldürüldüğü 17 Aralık tarihinde her yerde aynı etkinlik ve eylemleri tekrar edeceğiz.

Balık hafızalı bir toplumda unutturmamak amacımız. Anılar hala taze ve biz mücadelemizi asla bırakmadık. Ezgilerimizle orada olacağız. Ölüme inat müziğimiz ile yaşatacağız arkadaşlarımızı.

Notalarda buluşmak ve unutturmamak için, eş zamanlı eylemlerde ilan edilecek olan yerlerde bizimle olun.

Saygılarımızla.

Ölenlerin adını unutma!
Türkülerin, meydanların!
Sarp’I Unutma!
Regaip’I Unutma!

Oktay Çaparoğlu

İzmir Müzisyenler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı






Okunma: 3078
Okunma: 3078












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)