ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Ayla Karatekin’in Foça Kitap Şenliği açılış konuşması

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 3.6.2012    

Ayla Karatekin’in Foça Kitap Şenliği açılış konuşması


Sevgili dostlar, sayın Belediye Başkanım, hoşgeldiniz….

Biz Ege’nin eşsiz koyları ve adalarına sahip, tarihi M.Ö 8 yy’a dayanan birçok medeniyetin kurulmasına öncülük eden Foça’da yaşayan ve ya Foça’ya gönülveren bir avuç okur yazarız.

Hikayemiz bundan yaklaşık iki yıl önce sahil kafelerinde ve evlerde başladı. Artık 100’ü aşkın üyesiyle Foça Halk Kütüphanesi’nde düzenli toplantılar yapan, sosyal sorumluluk projelerini yürüten, ve bugün teşrif ettiğiniz kitap şenlikleri düzenleyen bir kulübüz.

Amacımız; kitap okumayı sevdirme, özendirme, yeni çıkan kitapları ve yazarları tanıtma ve yapılan sunumlarla duygularımızı ve düşüncelerimizi üyelerimizle paylaşmaktır. Ayrıca, Foça’da yaşayan yazarları toplantılarımıza davet ederek sohbetler yapıyoruz. İnanıyoruz ki, kitaplar eleştirel, demokratik ve hoşgörülü bir ortamın oluşması için verilen mücadelede, başarıya ulaşmamızda, en önemli etken olacaktır.

Bazı günlerde kendimizi dışarı atarak doğayı güzelleştirme adına etkinlikler düzenliyoruz. Kendi adımızı taşıyan bir zeytin fidanlığımız bile oluştu.

Bazen de kabımıza sığmayarak, elimizi yardıma ihtiyacı olan okullara ve bölgelere uzatıyoruz. Muş Varto ve Çorum Osmancık’daki ilköğretim okullarına kitap, kırtasiye, oyuncak yardımı yaptık. Bunlar hepimizi çok mutlu ediyor.

Önce yaşadığımız çevreyi, birbirimizi ve de kitap okumayı seviyoruz. Sadece okumanın yeterli olmadığına inancımızla, okunan kitapların da raflardaki yalnızlığına dur demek istiyoruz. Bir kitabı ne kadar çok kişi okursa, o kadar mutlu oluyoruz.

Sayın Belediye Başkanımızın büyük desteğini görüyoruz bu yolda. Her yıl ilkbahar ve sonbahar aylarında en az iki kez yapmak istiyoruz bu şenliği…

Amacımıza yönelik katkılarınızı bekliyoruz. Okuduğunuz kitapları bize getirin ki, sonraki şenliklerde başkalarına ulaştıralım. Bu zincir hiç kırılmasın diyerek; sizin de bize üye olmanızı ve güzel bir gün geçirmenizi diliyorum.

Arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürler ediyorum hepinize…

Foça Kitap Kulübü adına

Ayla Karatekin







Okunma: 3490
Okunma: 3490












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)