ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İZMİR’İN YÜREĞİNE SOKULAN HANÇER

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 24.6.2008    

İZMİR’İN YÜREĞİNE SOKULAN HANÇER


Kutluyorum. Gerçekten kutluyorum. Yani gerçekten çok iyi tasarlayıp, çok iyi düşünüp, inatla ve ısrarla; bilumum dayatmayla termik santrali yapıyorlar. Tebrikler. Hatta sadece Çakmaklı’ya değil başka yerlere de benzer şeyler yapılsın.

Örneğin Nemrut Limanı genişletilsin Yenifoça’ya doğru açılım yapılsın. Hatta Dikili, Çandarlı, Foça, Şakran, Karaburun’a değişik sanayi tesisleri yapılmalı. Foça için çimento fabrikası, Karaburun’a atom santrali ehvendir. Şakran ve Çandarlı’ya her türlü balık çiftlikleri yapılabilir.Altın işini tüm Edremit Körfezine yayarak Dikili’ye kadar uzatabiliriz. İzmir’de yeterli olmayan dabakhaneler yukarıda belirttiğim yerlere de mümkün mertebe yapılmalı.
Yani memleketimizi toptan kalkındıralım. Bu iş salt Çakmaklı ile olmaz.Bütün sitler kalksın, her yere multi yıldızlı (h)oteller yapılsın. ”Atıl”durumdaki ağaçlarımız, ormanlarımız, kıyılarımız Türk milleti için, insanlık için, istihdam için kalkınma için, turizm için değerlendirilsin. Her yerde petrol aransın. Ege eski bir deniz değil mi; mutlaka petrol vardır. Arayalım çıkaralım.

“Sevgili Foçalılar; sevgili Aliağa, Menemen, İzmir ve Egeliler; yurdum insanı. Basit bir termik santral etrafında fırtına koparılıyor. Bunlar tamamen çıkar çevrelerinin marifetidir.
Tabii ki her şeyin bir bedeli olacak. Hastalığın tedavisi için iğne oluyoruz, acı ilaçlar içiyoruz. Kesilip biçiliyoruz. Doğal olarak da termik santralin olumsuz etkileri olacaktır, enerjisiz mi kalalım.” diyenler mutlaka ortaya çıkacaktır.

Ama sadece şunu diyeceğim bunları diyenlere: “TERMİK SANTRAL İZMİR’İN YÜREĞİNE SOKULAN HANÇERDİR.” Stop.

Tuncay ARSLAN







Okunma: 1855
Okunma: 1855












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)