ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
EĞİTİM DE KRİZ BİTMİYOR

   .:: Serbest Kürsü


Orhan YÜCE    

  Yayın Tarihi: 31.5.2011    

EĞİTİM DE KRİZ BİTMİYOR


Eğitim sistemimiz her yönü ile sınava odaklandı. SBS sınavlarına çocuklarımızın 4., 5. sınavlardan başlıyorlar hazırlanmaya.

Danıştay’ın kaldırılmasını istediği SBS sınavları bu yıl 7. ve 8. sınıflar için Haziranın 4 ve 5 yapılacak. Çocuklarımız 3, 4 yıllık hazırlıklarını bu sınavlarda gösterecekler. Artık bu sınavlar çocuklarımızın geleceğini belirler duruma geldi. Bu sınavlarla çocuklarımız, hangi liseye ve arkasından hangi üniversiteye gideceklerini belirleyecekler.

Bu kadar önemli bir sınavın yapılacağı gün, İzmir Çiğli’den kalkan jetler havada dans edecekler. Jet sesleri içerisinde çocuklarımız sınava motive olacaklar. Bu mümkün mü? Hangi yetkili bunun normal olduğunu söyleyebilir. İzmir valisi gösterinin ertelenmesinin mümkün olmadığını ve çok önceden planlandığını belirtiyor. Çözüm için Çiğli’de sınava girecek çocuklarımızın sınav yerinin değiştirileceğini söylüyor.

Sayın vali SBS’de çok önceden belirlendi ve çocuklarımız uzun bir dönemdir buna hazırlanıyorlar.

Devletin kurumları arasında organize olmayınca, kabak çocuklarımızın başına patlıyor. Ceremeyi biz veliler çekiyoruz.

Böyle bir uygulamaya derhal çözüm bulunmalıdır. Hava gösterisi sınav saatleri dışına alınmalıdır. Sınav yerinin değiştirilmesi sorunu çözmez, çünkü jetlerin gürültüsü tüm İzmir’i etkiler. Gösterilerin 2, 3 saat geç başlamasından bir şey olmaz.

Çocuklarımızın bu gürültü içerisinde sınava girmesi çok fazla olumsuzluk yaratır. Sorumlusu da vali bey olur.

Ayrıca şunu da dikkate olmak gerekiyor. Sesli seçim çalışmalarının sınav saatlerinde durdurulması için gerekli önlemin alınmasını istiyoruz.

ÖVDER Şube Başkanı

Orhan YÜCE







Okunma: 1383
Okunma: 1383












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)