ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
ZEYTİNCİLİK YASASI’NDA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 7.5.2011    

ZEYTİNCİLİK YASASI’NDA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ


Kurt puslu havayı sever!

GÜMÇED Ayvalık Şube Başkanı Öznal, 'TBMM'ye gönderdiğimiz 100 bin imzanın daha mürekkebi bile kurumadan, seçim döneminin puslu havasından yararlanarak karanlık emellerine ulaşmaya çalışıyorlar'
OYA UĞRAL

AYVALIK- Çevreciler, gündemin genel seçimlere kilitlendiği bir dönemde, doğa talanının önünü açacak olası yasal girişimlere karşı hazırlıklı bekliyor. Güney Marmara Çevre Derneği (GÜMÇED) Edremit Şube Başkanı Akif Öznal, maden lobilerinin Zeytincilik Yasası yönetmeliğinin değiştirilmesi için bastırdığını belirterek, “Türkiye'nin 150 milyon zeytin ağacından yüzde 10'una sahip Edremit Körfezi'nin en önemli doğal varlığı, ekmeği ve geçimi olan kutsal zeytin ağaçlarına bugüne kadar dokunamadılar, bundan sonra da dokunamazlar” dedi

Türkiye'nin üçte birinden fazlasının maden ruhsatlarıyla kapatıldığını savunan Öznal, "Çok uluslu maden tekellerinin ve yerli işbirlikçilerinin doymak bilmez hırsları için şimdi de zeytinliklerimize bir kez daha göz dikmelerini şiddetle kınıyoruz"diye konuştu.

Öznal, 3573 Sayılı Zeytinciliğin Islahı, Yabanilerin Aşılattırılması Hakkındaki Kanun'un 4 kez değiştirilmeye çalışıldığını anımsatarak, şunları söyledi: “Yağma ve talan söz konusu olunca yasama devre dışı bırakılmak isteniyor. Zeytincilik Yasası değişikliğine karşı zeytinle ilgili tüm kurumlar ve yerel yönetimlerle birlikte TBMM'ye gönderdiğimiz 100 bin imzanın daha mürekkebi bile kurumadan, seçim döneminin puslu havasından yararlanarak karanlık emellerine ulaşmaya çalışıyorlar. Yaşam alanlarımızın savunucusu olmaya ve geleceğimiz olan zeytin ağaçlarımızı korumaya devam edeceğiz. Bu hayasız girişimi de boşa çıkaracağız."

Ayvalık Çevre Derneği Başkanı Nuray Özer de, “Zeytini yok etmek insanı, ülkeyi, tarihi ve sağlığı yok etmektir. Çevre Derneği olarak, zeytin alanlarımızı korumada kararlıyız. Şimdiye kadar bizler boşuna mı mücadele verdik, kimi kandırıyorlar” dedi.








Okunma: 1185
Okunma: 1185












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)