ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Seferihisar Belediyesi'nin Üçüncü Üretici Pazarı Açıldı

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 29.4.2011    

Seferihisar Belediyesi'nin Üçüncü Üretici Pazarı Açıldı



Seferihisar Belediyesi'nin üçüncü üretici pazarı Ürkmez Mahallesi'nde açıldı. Bundan böyle her Çarşamba Lebedos Parkı'nda Seferihisar ve köylerinde üretilen ürünler direk vatandaşla buluşacak, Ürkmez'li ev hanımları evlerinde hazırladığı el işleri ve yiyeceklerle ev ekonomisine katkı sağlayacak. Habertürk'ün haberine göre; Cittaslow'un (Sakin Şehir) "Yerel Üreticiyi Destekleme" kriteri kapsamında Seferihisar Köy Pazarı, Sığacık Kaleiçi Pazarı'nı açan Seferihisar Belediyesi üçüncü üretici pazarını Ürkmez'de açtı. Halden mal girişinin yasak olduğu pazarda, sadece Seferihisar ve köylerinde üretilen sebze, meyveler, Ürkmez'li kadınların evlerinde hazırladıkları yiyecekler ve el işleri satılabiliyor.

27 Nisan Çarşamba günü ilk kez açılan pazarda 40 üretici ve Ürkmez'de yaşayan 15 ev hanımı yer alırken, önümüzdeki haftalarda toplam sayının yüzü geçmesi bekleniyor. Naylon torbanın kullanımının da yasak olduğu pazarda, file ve kese kâğıdıyla alışveriş yapılabiliyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzun süredir Ürkmez Üretici Pazarı'nı planladıklarını belirterek; "Seferihisar ve Sığacık'ta köy pazarlarımız çok tuttu. Hem pazarda esnaflık yapanlar hem halkımız uygulamadan çok memnun. Ürkmez'e de üretici pazarı kurmayı planladık ve bugün ilk olarak pazarı açtık. Pazarın iki açıdan önemi var; Halkımız daha ucuza aracısız ve katkısız meyve ve sebzelere ulaşıyor, hem de üretici bahçesinden topladığı malı direk gelip satabiliyor. Diğer bir önemi ise ev hanımlarının ekonomiye olan katkıları. Bunu özellikle Sığacık Kaleiçi Pazarı'nda yaşadık. Evlerinde pişirdikleri muhteşem lezzetler pazara gelenler tarafından anında tüketiliyor. Böylelikle bayanlarda ev ekonomisine katkı sağlıyor, hayatın içerisinde yer alıyor.

Seferihisar'ın üretici pazarları Salı günleri Seferihisar Köy Pazarı, Çarşamba günleri Ürkmez Üretici Pazarı, Pazar günleri de Sığacık Kaleiçi Pazarı olarak devam edecek. Seferihisar'ın haftalık pazarı ise Cuma günleri Kapalı Pazaryerinde kurulmaya devam edecek."

http://www.foodinlife.com.tr/phoe2.php?i=9130






Okunma: 1883
Okunma: 1883












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)