ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
47. KÜTÜPHANELER HAFTASI

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 31.3.2011    

47. KÜTÜPHANELER HAFTASI


Foça Kütüphanesi ve Foça Kitap Kulübü

Kitap Kulübü toplantılarımızı bir süredir Foça Kütüphanesi'nde yapıyoruz. Çevremiz kitaplarla dolu. Bazen raflardaki bir kitaba takılıyor gözüm. Raflar düzenli bir şekilde yerleştirilmiş. Her taraf kitap kokuyor. Çoğu zaman düşünüyorum. Böyle kitaplar arasında toplanmamız ne kadar anlamlı. Biraz da gurur duyuyorum.

Aslında Rukiye hanıma kaç kitap olduğunu, okur sıklığını ve en çok hangi kitapların okunduğunu sormalıydım diye düşünüyorum. Hele onun, kitap götürdüğünüzde yüzündeki sevinci görmelisiniz. Kütüphanesi için seviniyor.

Kışı da orada üst üste giyinmiş olarak geçirdik. Pencerelerden soğuk giriyor. Aralara kâğıtlar sıkıştırdık ama olmadı. Şu pencereler bir elden geçse…

Geçenlerde iki lise öğrencisi, raflarda kitap arıyorlardı. Herhalde öğretmenleri ödev vermişti. Aradıkları da oldukça “sıkı” kitaplardı. Hepsini bulabildiler. Ne şans. Bir kentte kütüphane olmasının yararları.

Gelelim Foça Kitap Kulübü'ne. Birkaç kitap sever Oya Salman, Paula Somersan, İnci Ercümen ve yorulmaz Ayla Karatekin hem kitap fiyatlarının gittikçe artması hem de kitaplar, yazarlar üzerine konuşmak amacıyla ayda bir kez toplanmaya karar verirler. Zamanla üye sayısı artar, kitaplar çoğalır. Toplantılar sıklaştırılarak üç haftaya indirilir.

Kitap dünyası o kadar sonsuz ki her türlü sorumuza yanıt bulabildiğimiz gibi yeni önerileri de gerçekleştirebiliyoruz.

Kitap Kulübü’nün Facebook sayfası, ilgi duyanların düşüncelerini önerilerini bekliyor.

Hem Foça Kütüphanesi’nin hem de Foça Kitap Kulübü’nün kapıları, katılmak isteyenlere ardına kadar açık.

Kütüphaneler Haftası’nın uzun ömürlü olmasını diler, kütüphanecileri kutlarız.

Zuhal ÖZÜGÜL







Okunma: 1345
Okunma: 1345












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)