ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Futbol ayakla oynanan bir spordur ellerinizi çekin de çocuklar top oynasın..

   .:: Serbest Kürsü


Tuncay KIR    

  Yayın Tarihi: 27.2.2011    

Futbol ayakla oynanan bir spordur ellerinizi çekin de çocuklar top oynasın..


Foça Tayfa dün gece toplandı ve Menemen’deki Çiğli deplasmanına kendi imkanları ile araç kaldırarak gitmeye karar verdi. Sabah garajda buluştuk herkes cebindekini ortaya koydu ama eksik vardı. Küçükdeniz esnafı sağ olsun eksiğimizi tamamladı, fazlasını bile topladık, çocuklara çay çorba içirdik. (Deniz Cafe) Taner Acar, (Foça Restorant) Kamil Karabağ, (Otobüsçü) Burak Çeşmeci, (Hayat Su) Hakan Şakar, (Minibüsçü) Kadir Çetindağ, (Kumrucu Şevki) Arif Üstüner, Özgür Fırtına ve (Pizza Dünyası) Ümit'e teşekkürü borç bilirim.

Bugün Spor kulübüyle Belediyespor’un arasındaki farkı en somut şekilde gördüm. Eskiden Foça Spor olan takımımız artık belediyenin himayesine muhtaç ve belediye bunu 1.000.000 Liralık bütçe (başkasının yalancısıyım) ile boşa çıkarmadığını gösterdi. Geçen yıl şampiyon olduk. Tatmadığımız sevinçlerin en büyüğünü yaşattılar şehrimize, bunun için başkandan top toplayıcısına kadar hepsinden Allah razı olsun. Gelelim bu yıla, Barcelona bile evinde ve deplasmanda maç kaybediyor. Elbette ki top yuvarlak yeneceğiz, yenileceğiz. Hep galip gelip şampiyon olacağımız garanti olsa maçlar neden yapılsın ki. Bunlar normal şeyler.

Benim takıldığım konu birileri birilerine ceza kesmiş falan gibi duyumlar aldım. Yönetim mi, başkan mı, bilmiyorum ama sanırım birisi geçen hafta taraftar tarafından yapılan olumsuz tezahüratı ve protestoyu maça araç kaldırmayarak cezalandırmak istemiş. Amaç sadece stada gidişimizi engellemekle sınırlı olsa gerek, çünkü bildiğim kadarıyla federasyon ve emniyetten başka hiçbir kurum kimsenin maçı izlemesini engelleyemez. Belediye araç tahsis etmeyebilir, böyle bir zorunluluğu yoktur veya hiçbir kulüp taraftarın stad girişini temin etmekle yükümlü değildir. Hatta toplu halde bilet alıp taraftarına bedava dağıtmak suçtur. Ama konu Belediyespor ise işler biraz değişir. 20.000 insanın yaşadığı söylenen küçük bir ilçede 1.000.000 TL’lik bütçe ile benim şehrime çok faydalı birçok iş yapılabilir. Sen bunun yerine rakiplerini bir bir deviren, kupaları kaldıran, şampiyonluktan şampiyonluğa koşan başarılı bir takım kurup göğsümüzü kabarttıysan eşek değiliz ya teşekkür etmesini de biliriz. Bunun yanında taraftarına da her şartta bir araç ayarlarsın. Unutkansındır, önemsemezsin o ayrı ama sen unutuyorsan bile başkasını süresiz olarak bu iş için görevli kılarsın. Bunun yanında araç kaldırmamak gibi cezalar komik ve çocukça geldi bana çünkü kimse bu işleri kendi babasının parasıyla yapmıyor. Tayfa otobüs ayarlayamasaydı aktarmalı olarak metro ile gelecekti Menemen’e. İstasyonda Çiğli taraftarıyla, tayfa arasında istenmeyen bir olay yaşansaydı çocukların birine bir zarar gelseydi bunun hesabını kim nasıl verecekti? Daha doğrusu asıl söylemek istediğim birkaç ay sonra hangi yüzle ailelerinden oy istenecekti? O yüzden bırakın bu işleri.. Yada özel arabalarla doluşup çıkacaktı Tayfa yola ama illaki izleyecekti maçı. Birileri unutuyor mu bilmem ama bu ligde 450 kilometre yol giden tek taraftar Foça Tayfa, Menemen’e mi gelemeyecekti. Çiğli taraftarına ayrıca teşekkür ederim bizim onları burada ağırladığımız gibi misafir ettiler Menemen’de Tayfayı. Bu maçta da alınan farklı mağlubiyet sonrası protesto ve olumsuz tezahürat yapıldı. Peki şimdi ne olacak, alıştık artık bu ceza oyununa, geleneksel hale getirelim diyorum ben. Bu hafta kim kesecek cezayı, benim birkaç önerim var. Kulak çekelim bu hafta yada Belediye pardon Demokrasi Meydanı’nda tek ayak üstünde mi dursun Tayfa? Yoksa sınıfta mı bırakırsınız. Bırakın ama bu işleri bırakın. Ya da ne bileyim Tayfayı rahat bırakın işini yapsın. Futbol ayakla oynanan bir spordur ellerinizi çekin de çocuklar top oynasın..

Bu haftaki skor ile ilgili tek kelime yazmayacağım talihsiz bir gündü hepsi bu. Foça Belediyespor artık beşinci, düşme potasında. Şimdi tek yapmamız gereken yağmurda, çamurda, soğukta, sıcakta kimse için değil sadece Foça için takımına sonuna kadar destek olmak, kenetlenmek. Bu kadar ümidi, çabayı, gayreti, masrafı boşa çıkarmamak ne olursa olsun bazıları için imkansız gibi görünse de, hayal de olsa bu ligde kalmaya çalışmak ve bunun içinde kötü gün dostu nasıl olunurmuş onu göstermek gerek.

Tuncay KIR







Okunma: 1620
Okunma: 1620












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)