ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
AB vizesi 70 eurodan 35 euroya iniyor, vize almak kolaylaşıyor

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 14.2.2011    

AB vizesi 70 eurodan 35 euroya iniyor, vize almak kolaylaşıyor



Türkiye vatandaşlarına kolay AB vizesi için süren pazarlıklarda önemli bir adım geride kaldı. Vize muafiyeti için AB’nin şart koştuğu kaçakların geri kabulu ile ilgili müzakereler sonuçlandı. Uzlaşmanın şimdi AB mercilerinden de onayı gerekiyor.


Avrupa Birliği ile Türkiye arasında bir süreden beri sürdürülmekte olan ‘geri kabul anlaşması’ ile ilgili müzakereler sonuçlandı. AB Komisyonu’nun İçişleri’nden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, konuyla ilgili Ankara’da yapılan son toplantı neticesinde müzakerelerin sonuçlandığını açıkladı. AB Temsilcisi, varılan mutabakatın, 24 Şubat’ta gerçekleşecek olan AB İçişleri ve Adalet Bakanları’nın onayına sunulacağını belirtti. Anlaşma bakanların imzalamasından sonra Avrupa Parlamentosu’nun da onayından geçecek. Türk vatandaşlarına AB ülkelerine gidebilmelerinin önündeki vize engelini ‘kolaylaştıracak’ olan bu anlaşma, Türkiye üzerinden AB ülkelerine geçen kaçakların Türkiye’ye iadesini öngörüyor. Türkiye bu anlaşmanın, “vizelerin tamamen kaldırılması” öncesindeki son aşama olmasını talep ediyor. Anlaşmayı imzalamadan önce, AB ülkelerinin vizelerin kaldırılması için görüşme yetkisini AB Komisyonu’na devretmelerini talep ediyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre imzalar atıldıktan sonra şu değişiklikler olacak:

Vize muafiyetine geçiş öncesindeki ‘son aşama’ olarak adlandırılan ‘vize kolaylığı’nın yürürlüğe girmesi, Türk vatandaşlarına bürokratik bazı kolaylıklar getirecek. Buna göre;

- AB vizesi için başvuru ücreti, 60 euro yerine 35 euro olacak.

- 12 yaşından küçük çocuklar, emekliler, engelliler, öğrenciler, gazeteciler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve AB’de yakın akrabası bulunanlar vize ücretinden muaf tutulacak.

- Vize başvurusunda talep edilen belge sayısını azaltan ve işlem süresini azami 10 gün olacak şekilde kısaltan anlaşmayla, işadamları ve TIR sürücüleri gibi AB’ye sık sık seyahat eden meslek grupları için uzun dönemli ve çok girişli vizeler verilecek.

Kaynak: http://www.turizmguncel.com/?tg=guncel&i=4682






Okunma: 1107
Okunma: 1107












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)