ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Güvenlik Denetleme Komisyonu, Beş Ayrı Başlıkta Tesisleri Denetleyecek

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 25.1.2011    

Güvenlik Denetleme Komisyonu, Beş Ayrı Başlıkta Tesisleri Denetleyecek


Otellerde yaşanan küçük kazaların ya da olumsuz haberlerin dünya medyasında büyük yankı bulduğunu düşünen Antalya Valiliği, istenmeyen olayların önüne geçmek için bir denetleme süreci başlatıyor.

Güvenlik Denetim Komisyonu, otelleri, SPA'ları, hamamları inceleyecek, gıda, yangın, havuz, genel tesis güvenliğini ve engelli düzenlemelerini denetleyecek.

Turizm Güncel'in haberine göre; Turistik tesislerde yaşanan istenmeyen kazaların önüne geçmek isteyen Antalya Valiliği, güvenliği sağlamak için bir dizi çalışma başlattı. Turizm sektöründe öncelikli olarak belediye belgeli ve daha sonra da bakanlık belgeli tesislerde vuku bulabilecek kaza ve olumsuzlukların tespit ve giderilmesi düşüncesiyle Kaymakamlar koordinasyonunda ilgili kurum ve kişilerin görev almasıyla bazı denetim ve güvenlik çalışmalarının gerçekleşmesi planlanıyor. Valiliğin bu konudaki çalışmalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle birlikte yürüttüğü belirtiliyor.

İlçelerdeki konaklama tesisleri ile SPA’lar ve Türk Hamamlarının ilgili niteliklerinin (Tesis Genel Güvenliği, Yangın Güvenliği, Havuz Güvenliği, Gıda Güvenliği, Bedensel Engelli Düzenlemesi, SPA Güvenliği, Hamam Güvenliği) “Güvenlik Denetleme Komisyonu” eliyle bir kontrol listesi üzerinden denetlenmesi düşünülüyor. Güvenlik Komisyonu Başkanlığı'nın, Kaymakamların belirlediği kişi tarafından üstlenilmesi planlanıyor.

DENETİMLER 5 AYRI BAŞLIKTA YAPILACAK

Alınan bilgilere göre denetimler 5 ayrı başlıkta gerçekleşecek. Komisyonda, emniyet bölgesinde ise emniyet, jandarma bölgesinde ise jandarma temsilcisi, Sağlık grup başkanlığından bir doktor ve sağlık teknisyeni, gıda mühendisi, itfaiye müdürü, orman işletme müdürlüğü temsilcisi, deniz kıyısı tesisler için Sahil Güvenlik Komutanlığı, Liman Başkanlığı, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü temsilcileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü temsilcisi, Otel Teknik Müdürleri Derneği temsilcisi, bir makine mühendisi, bir elektrik mühendisi, bir mimar, bir inşaat mühendisi, bir kimya mühendisi, LNG ve LPG Bölge Satış Müdürlüklerinden birer temsilciden oluşacak.

İŞLETMEDE YAPILAN İYİLEŞTİRME TAKİP EDİLECEK

Denetim formları 3 örnek olarak doldurulacak, bir örneği tesiste, bir örneği kaymakamlıkta kalacak, bir örnek ise 15 gün içerisinde Valiliğe(İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne )gönderilecek.
Denetimler, önceden haber verilerek işletme müdürü ve işletmenin teknik müdürünün katılımı ile yapılacak; formların bu kişiler tarafından da imzalanması sağlanacak.
Denetimler sırasında saptanan olumsuzluğa göre –derhal kapatmayı gerektirmediği sürece- işletmeye makul bir çözüm süresi verilecek, ardından yapılan iyileştirme kesinlikle takip edilecek.
Denetim süreciyle ilgili olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile irtibatta olunacak.
Kış sezonunda açık olan işletmeler denetlenirken; kapalı işletmeler ve tamamı yeniden Temmuz 2011 yılı içerisinde yeniden denetlenecek.

OTELCİLER BU SORULARA DİKKAT!

Denetleme yapılacak konulara göre ise yüzü aşkın sorudan bazıları şunlar:

1) Çalışan personelin Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtları var mı?

2) Bina içindeki koridor, merdiven ve geçişlerin zeminine halı (veya benzeri kaplamalar) düzgün yerleştirilmiş mi?

3) Personelin sağlık raporları var mı?

4) İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı var mı?

5) Hamamda kullanılan yakıt, Çevre ve Orman Bakanlığının Hava Kirliliğinin Kontrolü ve Önlenmesi Genelgesine uygun mu?

6) Hamam temizliğinde kullanılan temizlik malzemeleri Sağlık Bakanlığı izin belge numarası taşıyor mu? Gerekli görülür ise fatura isteniyor mu?

7) Hamam bünyesinde kullanılan tekstil ürünleri (Havlu-Peştamal) sağlık koşullarına uygun olarak Sağlık Bakanlığı onaylı deterjanlarla yıkanıp kurulanıyor ve kontrol ediliyor mu?

8) Hamam bünyesinde çamaşır yıkama ünitesinin olmadığı hallerde dışarıda yıkatma faturası isteniyor mu?

9) Çalışan yabancı personel var ise; çalışma izinleri var mı? Sosyal Güvenlik Kurumuna kaydı var mı?

10) İşletmede çalışan masör personelin bu işi yapmaya ehliyeti (Belgesi) var mı?

11) İşyerinde geleneksel Türk hamamı hizmetleri sunuluyor mu?

12) Hamamın ısıtma ve sıcak su üniteleri kurallara uygun çalışıyor mu?

13) Bu üniteler periyodik olarak denetleniyor mu?

14) Hamamda kullanılan atık sular kanalizasyon sistemine bağlı mı?

15) Kanalizasyon sistemi yoksa münferit arıtma sistemi mevcut mu?”

http://www.foodinlife.com.tr/phoe2.php?i=8149






Okunma: 1211
Okunma: 1211












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)