ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Hükümet Allianoi'yle birlikte muhalif sesleri de boğmak mı istiyor?

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 22.9.2010    

Hükümet Allianoi'yle birlikte muhalif sesleri de boğmak mı istiyor?



İstanbul, 20 Eylül 2010 - Allianoi'de Doğa Derneği'nden eylemcilerin gözaltına alınması üzerine bir açıklama yapan Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin gözaltıları kınadı ve Allianoi'deki tarih katliamının derhal durdurulmasını istedi. Açıklama şöyle: "Allianoi’de tarih katliamı sürerken, bu katliamı durdurmak isteyen herkesin sesi olarak eylem yapan doğa korumacılar, çevreciler, aktivistler gözaltına alınıyor.

Aralarında Doğa Derneği başkanı Güven Eken’in de bulunduğu eylemcilerin demokratik haklarını kullanırken gözaltına alınması hükümetin sorumlusu olduğu tarih ve doğa katliamlarına demokratik tepki gösterenlere karşı tahammülsüz olduğunu bir kez daha gösterdi. Aynı tahammülsüzlük daha önce de sanatçıların Allianoi’de yapılan hukuksuzluğa karşı çıkmaları üzerine sergilenmişti.

Allianoi şu anda kumla örtülüyor. Daha sonra da baraj sularında boğulacak. Hükümet yaptığı katliama karşı çıkanların da üzerini örtmek, muhalif sesleri de boğmak mı istiyor?

Hükümetin çevrecilere ve aktivistlere gözdağı verme çabasını kınıyor, Allianoi’deki tarih katliamını durdurmaya çağırıyoruz.

20 Eylül 2010
Ümit Şahin
Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü"






Okunma: 1204
Okunma: 1204












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)