ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
EMLAKÇILIK…

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 8.2.2010    

EMLAKÇILIK…


Öncelikle tüm focafoca üyelerine merhaba demek istiyorum…

Sitede bulunan tüm yazarları takip etmekteyim ve bu yazılarda, herkesin bildiği fakat kimsenin dile getirmek istemediği, üstünün örtülü olduğu “Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” felsefelerinin, sosyal yaşamımızın gizli kalmış yapı taşlarının, gün yüzüne bir bir çıkarıldığını görüyorum. Benim dikkat çekmek istediğim konu ise içinde bulunduğum iş sektörü ile ilgili yani EMLAKÇILIK….

Toplumumuzda yalancı, üçkağıtçı vs.vs. adlar takılan emlakçılığı bir de bizim ağzımızdan dinlemenizi istedim. Yenifoça’da yakın bir zaman önce bir şube açtım. Şu anda elimde bulunan emlak portföyümü genişletme aşamasındayım. Halk Emlak’ın kuralları gereği sözleşmesiz yeri almak, yahut sözleşmesiz yeri göstermek gibi mesleğimize uygun olmayan hareketlerden kesinlikle uzak duruyorum. Fakat bu süre içerisinde dikkatimi çeken konu şu oldu. Bana gelen tekliflerin genellikle “kim satarsa parayı o kazansın”, ”şu istediğim rakam üstü sizin olsun”, ”reklam afişi astırmam”, ”resim çektirmem,” sözleşme bana göre değil”, ”benim sözüm senettir” vs.vs …. Bu şekilde yaklaşımlar, konuyu hiç bilginiz yokmuşçasına anlatmayacağım. Sizce hatalı kimdir? Size soruyorum.

Remax veya benzeri büyük emlak devlerine, konutlarınızı ve mülklerinizi teslim ederken bu cümleleri kullanabiliyor musunuz? Yada bir bankaya gittiğinizde ”sözüm senettir ordan 1000 TL alayım” diyebiliyor musunuz? Merak ediyorum. Tabi ki bu konularda tek suçlu bunları öne süren müşterilerimiz değil. Sektörde bulunan bazı emlakçıların kendilerine olan saygı ve güven eksikliği de konunun özünü oluşturmakta.

Müşterilerini veya yaptığı mesleği topluma bir hizmet olarak düşünmek yerine, avını bekleyen bir kaplan edasıyla hareket etmek yapılan en büyük hatalardan birisi…

Mesleğimize saygı duymayan müşterilerimize gelince sizlerden ricam ise herhangi bir emlakçıyla çalışmak zorunda değilsiniz, onlara güvenmek zorunda değilsiniz, işinizi hızlı ve kolay yolla bitirmek zorunda değilsiniz, emek olarak görmediğiniz çalışmanın hakkını ödemek zorunda da değilsiniz. Bu şekilde düşünüp emlakçılarla çalışmayan insanlara ben saygı duyuyorum ve saygım baki kalacaktır.

Tüm bu düşüncelere sahip olup, güler yüzle ve bize olmayan saygısıyla kapımızı çalan müşterilerimize sitemim; şimdi size soruyorum yanlış kimde???

Bu konuyla ilgili ilk yazımdı ve eğer derdimizi kimseyi kırmadan anlatabildiysem ne mutlu, emeğe saygısı olan herkese teşekkür ediyorum…

Batuhan Erol







Okunma: 1482
Okunma: 1482












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)