ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Nevşehir Valisi Osman Aydın ve 4.Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 17.10.2009    

Nevşehir Valisi Osman Aydın ve 4.Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni


Şebinkarahisar'da geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri münasebetiyle yaptığımız çalışmalara katkılarından tanıdığım ve ''ŞİİRE SEVGİ, ŞAİRE SAYGI, SANATA DEĞER' özdeyişim adına her geçen gün daha çok takdir ettiğim Şair, Şiir Yorumcusu, Organizatör ve Yönetmen Ayşe Paslanmaz'ı bir güzel organizasyon vesilesiyle yeniden takip etme şansımız olacak.

Başta Nevşehirliler olmak üzere duyurularla ilgilenen aşık, ozan, şair, şiir yorumcusu şiir ustaları ile şiirseven kültür sanat dostları Nevşehir Valiliği himayelerinde birçok tanıtım turizm kültür sanat dostu Nevşehirli'nin katkılarıyla Ürgüp Fm Yön. Krl. Başkanı ve Kapadokya Şairler, Şiir Yorumcuları ve Yazarlar Birliği Başkanı tarafından 16 Ekim 2009 tarihinde gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni’ne odaklandı.

Şölen bu sefer daha muhteşem olacak

4. Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni, Ürgüp FM Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Kapadokya Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ayşe Paslanmaz organizesiyle gerçekleştirilecek.

Ayağının tozuyla bölgenin en büyük etkinliği olan Kapadokya Şiir Şöleni'ne destek veren sayın valimiz Hazar Şiir Akşamları etkinliklerine yaptığı çok anlamlı destekler dolaysıyla Medyanın ve aşık ozan şair şiir yorumcusu kültür sanat dostlarımızın yakından tanıdığı Yeni Nevşehir Valisi Sayın Osman Aydın'ın organizasyona katkı sağlayacağını ve organizasyonda hazır bulunan aşık ozan şair ve şiir yorumcularının onuruna yemek vereceğini açıklaması Nevşehir ve ilçeleri için sosyal ekonomik kültürel canlanma bakımından büyük anlam ifade etmektedir.

Sadece bu güzel organizasyonun başarısından değil nevşehir ve ilçelerinde okullarda gerçekleştirilecek BİR BAHAR AKŞAMI ŞİİR DİNLETİSİ etkinliklerinden de umutlandık. Nevşehir ve ilçelerinden şiirle ilgilenen çok özel yetenekli aşık ozan şairler ile ŞİİR YORUMCUSU yüzlerce eleman yetişecek.

Gelecek 21 Mart 2010 Tarihinden itibaren bu şiir dostlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacağız.

4. Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni ile ilgili açıklamada bulunan Ayşe Paslanmaz ‘4. Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni bu defa Valimiz Osman Aydın'ın himayelerinde daha muhteşem olacak' dedi.

Elazığ’da gerçekleştirilen Hazar Şiir akşamları etkinlikleri vesilesiyle önceki yıllarda Elazığ valisi olan valimiz Osman Aydın’ı Türk Dünyası aşık ozan ve şairleri çok iyi tanıyorlardı. Nevşehir’e atandığı duyan Türkiye’nin çeşitli illerindeki şairlerimiz tarafından devamlı tebrik ediliyorum.

Şiir dostlarım bana Osman Aydın’ın çok iyi bir vali olduğunu kültüre ve sanata çok önem veren şahsiyeti ile şiir dostu örnek bir insan olduğunu vurguluyorlarve valimize selamlarını gönderiyorlar. Ben de valimize sunuyordum. Çok mutlu olmuştum.

Bir kültür adamı şiir şölenlerini bizzat yaşamış deneyimli bir valiyle muhataptım..Oda engin gönüllü bir insan olarak şairlere olan hassasiyetini gösterdi.

16 Ekim 2009 tarihinde 14:30’da Türkiye ve dünya şairlerini makamında kabul edeceğini ve gelen misafirlerin onuruna 18 Ekim 2009 tarihinde Uçhisar Taşan Otel’de öğle yemeği vereceğini açıkladı..Sayın Valimiz Osman Aydın'a şölenimize gösterdiği ilgi alaka ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.’ dedi…

10. Uluslararası Yozgat Şiir Şöleni başta olmak üzere bir çok etkinliğe hem şair hem de şiir yorumcusu ve yönetmen olarak katılan Ayşe Paslanmaz'ın bu organizasyonu en çok da Nevşehir ve ilçeleri ile buralardan yetişen özel yetenekli aşık ozan şair şiir yorumcusu şiir dostlarının daha çok tanınmasına vesile olacak.

Bu etkinlikle yeni isimler yeni eserler ortaya çıkacak.

Kapadokya Şiir sohbetlerinde, Nevşehir Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi etkinlikleri kapsamında çok ilginç Nevşehir, Kapadokya ya da Ürgüp Güzellemesi eserler ortaya çıkacak. Belki de uygun bir zaman dilimi içinde ÜRGÜP ŞİİR ATÖLYESİ kurulacak bir iki saat bile olsa ŞİİRİN DÜNÜ BUGÜNÜ GELECEĞİ konuşulacak.

Defalarca yazılı ve sözlü olarak belirttiğim gibi bu şiir etkinliğini çok önemsiyorum, destekliyorum ve şiir yüklü duygularla primiz Abdi Beğ aşkına Valimiz Osman Aydın'ın şahsında tüm katılımcıları ve şöleni çok özel bir duyarlılıkla takip ederek haberleştiren ve haberleştirecek yöresel ulusal medya mensuplarını şimdiden saygıyla selamlıyoruz.

4. Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni sırasında dereceye giren Kapadokya Güzellemesi, Nevşehir Güzellemesi ya da Ürgüp Güzellemesi şaheserlerini Proje çalışması olarak hazırladığımız Tanıtım Turizm Kültür Sanat Eseri TÜRKİYE SEVDASI tanıtım sayfalarında şiir dostları ile paylaşacağımızı müjdeliyoruz.

Her geçen gün daha ciddi çalışmalarla şiire daha çok sevgi şiir ustalarına daha çok saygı kazandırmak adına yeni hedeflere doğru kararlılıkla yürüyen Şair, Şiir Yorumcusu Organizatör Ayşe Palanmaz'a tebriklerimizi iletiyoruz. Tertip Komitesi Üyelerini tek tek kutluyoruz.

Bu etkinliğin; aşık ozan şair şiir yorumcusu ustalarımıza verilmesi dillendirilen FAİZSİZ TEŞVİK KREDİLERİ bir an önce netleşsin diye dua ediyoruz.

Sayın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY ile Nevşehir Milletvekilleri, bu etkinlik kapsamında; bir şiir kitabı çıkaramayan, bir kaset yapamayan,bir cd yayınlayamayan bir barınağı bile olmayan; halk önderleri aşıkların ozanların şairlerin ve şiir yorumcularının konusu ile daha ciddi olarak ilgilensin istiyoruz.

Hikmet OKUYAR







Okunma: 1346
Okunma: 1346












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)