ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
YARIMADA VE BİZ KAÇ KİŞİYİZ ÇEVRE PLATFORMU'NUN SEL FELAKETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI:

   .:: Serbest Kürsü


Ümit BORA    

  Yayın Tarihi: 9.9.2009    

YARIMADA VE BİZ KAÇ KİŞİYİZ ÇEVRE PLATFORMU'NUN SEL FELAKETİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI:



Ülkemiz Trakya bölgesinden başlayan korkunç bir sel felaketi ile karşı karşıyadır.
Son aldığımız bilançoya göre 23 vatandaşımız sel sularına kapılıp hayatlarını kaybetmişlerdir.
Sel felaketi kurbanlarının sayısının artacağı bilgileri tarafımıza ulaşmaktadır.

YILLARDIR YAZIYORUZ, EYLEM YAPIYORUZ UYARIYORUZ "ÇEVRE VE DOĞA AFFETMEZ DOKUNMA" DİYORUZ, İŞTE SONUÇ!

Yıllardır Çevre ve Doğa ile oynama,imar planlarını ona göre yap,yeşili ağaçları,ormanları koruyarak daha çoğalmasına çalış,Tarım arazilerini yerleşime,yapılaşmaya açma,küresel iklim değişikliği başladı ve felaketler olur insanlar ölür diye yazıyoruz uyarıyoruz.

Dinleyen ve bizleri uyarılarılarımızı dikkate almayanlar yüzünden işte halen devam eden sel felaketi yaşıyor ve insanlarımızı,maddi varlıklarını kaybediyoruz.
Bu devasa 10-15 milyonluk şehirleri nüfusları yetmiyor,rant kapısı yapıp büyütme plan projelerine dahil ederek adeta felakete yardımcı oluyoruz.

Avrupa ülkelerine bakıyoruz,plan ve projeleri altyapı,üst yapıları gelişen şartlara göre yapıp,yeni sanayi,Tarım v.s. cazibe yerleri yaratıp nüfusları büyük şehirlerde toplamak yerine ülkenin her yerine dağıtıyorlar.
İşte örnek Almanya'nın en büyük şehirinin nüfusu 4 milyonu geçmiyor.

Bizde büyük şehirler rant kapısı olarak düşünülüyor ve devasa şekilde büyütülüyor.
Bakın İstanbul ilimizde Boğazda 2 köprü yetmiyor denip yeni 3 ncü köprü için acele ormanların kesilerek ranta dönüşmesine çalışılıyor.

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı "Bakın ozon tabakasını korumak kyoto'ya uymak için sigarayı yasakladık" diyebiliyor.
Hükümet bu Kyoto anlaşmasını imzalıyor ama arkasından ithal çok kötü duman çıkaran kömürleri ithal edip 46 yanlış duymadınız tam 46 pis duman çıkaran ülkeyi ve Atmosferi dumanaltı yapacak Termik santrallerinin projelerini açıklıyor,bu ne çelişki?

Çevre ve Doğa yapılaşma ve binaları dinlemez ezer geçer,işte örneği son yaşadığımız sel felaketi.
Başbakan Karadeniz derelerinin üzerine 156 Baraj yapıp sularını yabancılara satmaya kalkınca bölge halkı ayaklandı ve eylemler yaptı.

Kendi doğduğu şehir Rize eylemlerde ön plana çıkınca Başbakan "Ben Çevrecinin Daniskasıyım" dedi.
Başbakan 1994 yılı dahil İstanbul'a tam hakim ve plan, projelerinin sorumlusudur.

İşte Çevre Danikası,işte ülkenin çevresi bu sel felaketinin asıl sorumlusu siz değilmisiniz? sayın Başbakan diyoruz.
Bu nasıl plan ve projeler?Bu nasıl belediyecilik?Bu nasıl alt yapı?Bu nasıl üst yapı? Çıkın korkunç hatalarınızı halka itiraf edip özür dileyin?

Tarım ve Orman alanlarını yapılaşmaya açıp bu felaketi yaşatanların arasında en başı siz Başbakan çekmiyor mu?
Halen Madencilik ve diğer sebeplerle Ormanlarımızın neredeyse tamamını kesip yoketmek üzere kanun ve yönetmelikleri sürekli değiştiran sizin hükümetiniz değil mi?
Bakın bir defa tüm gerçek çevreciler adına uyarıyor ve diyorum ki "Doğa ve Çevreye dokunmadan,Sel sularını tutan Ormanlarımızı kesmeden,Tarım alanlarına dokunmadan, kıyılara özelliklerine zarar vermeden, imar planlarınızı ülkeye ve nüfusu dağıtarak yapınız"

Bu yaşadığımız felaket daha başlangıç olup,eski hatalı yerleşim yerleri taşınmaz,aynı şekil kalırsa daha büyük felaketler yaşanacak ve doğa kendine ihaneti affetmiyecektir diyoruz.

Küresel iklim değişikliğinin bundan böyle ne yapacağını ülkemiz ve hükümetimiz çok yakından görmüş ve görmektedir.
Hiç ummadığımız yerler çölleşirken,aynı bölgelerin sellerden deniz halini aldığına da şahit olacağız. Çünkü küresel iklim dengeleri insanoğlu tarafından değiştirilmiş, iklimler ve sonuçları serseri mayın gibi çok yeri felakete çevirebilecek hale gelmiştir.

Bu felaketleri minumuma indirmek gene hükümetimize ve çevreci anlayışın ülkeye hakim olması ile ucuz atlatılabilecektir.
Artık çevreciliğin ve doğa sevgisinin ülkemize hakim olması dileğimizdir.

Küresel iklim değişikliği neticesi,çevre ve doğa felaketi yaşayan Trakya ve İstanbul'daki vatandaşlarımıza geçmiş olsun derken,sel kurbanı olup vefat edenlere Allahtan rahmet ve ailelerine başsağlığı,sabır diliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyrulur.

Ümit Bora
Yarımada ve Biz Kaç Kişiyiz Çevre Platformu Sözcüsü
TEL:0 535 9247978

Ümit BORA







Okunma: 1184
Okunma: 1184












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)