ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
PAHALI AKARYAKIT TÜKETMEK ZORUNDA MIYIZ?

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 20.6.2009    

PAHALI AKARYAKIT TÜKETMEK ZORUNDA MIYIZ?


Biliyorsunuz, EPDK’nın almış olduğu kararın geç alınmış bir karar olduğunu ancak sevindirici olduğunu belirtmek istiyorum. Akaryakıtta ciddi indirimi bekliyoruz artık bu iş kabak tadı verdi ve koktu. Pompayı vatandaşın cebine sokmuşlar. Bir türlü çıkmak bilmiyor.

PAHALI AKARYAKIT TÜKETMEKTEN BIKTIK

EPDK’nın almış olduğu kararın geç alınmış bir karar olduğunu biliyoruz ancak sevindirici olduğunu belirterek, akaryakıtta çok ciddi indirim beklediğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Yok ana dağıtım şirketi, yok akaryakıt bayi, yok mesleki teşekkül başkanlarının söyledikleri sözler anlatımlar akıl karıştırmaktan öteye gitmiyor. Artık bu iş kabak tadı verdi ve koktu.

BU İŞ KOKTU, FAZLA PARA KİMİN CEBİNDE?

Ülkemizdeki benzin 26, motorin ise 8 kuruş fazladan satılıyor. Bu 10 milyon araç sahibinden günde 5,5 milyon yılda ise 2 milyar liranın uçmasına buharlaşmasına vesile oluyor. Yok, efendim akaryakıt bayileri imiş, yok ana dağıtım şirketleri imiş, oymuş, buymuş. Bunu tüketici bilmez. Bunu bilecek kişi ve kuruluşlar makamlar vardır. O makamlar devlettedir. Devlet bir an evvel bu kargaşaya son vermeli ve fahiş fiyatın ve pahalı fiyatın önüne geçmelidir. Kimsede ise devletle güç gösterisine girme hakkı ve ehliyeti yoktur. Devlet denetimi arttırmalı ve EPDK daha sıkı çalışmalıdır. Tüketici ucuz mazotu, benzini ve LPG yi artık almalı, kullanmalıdır. Hiçbir kimse ayrıcalıklı değildir. Kimse kimsenin sırtından kolay zengin olmasın. Oldurulmasın. Bu yanlışlara göz yumulmasın. Bu bağlamda EPDK’nın aldığı kararın ve uygulamasının yanında olacağımızı bilmelerini istiyoruz. Ayrıca Tüketiciler olarak Anadolu’nun her yerinde davalar açacağız. Akaryakıt bayilerini takip edeceğiz ve şikâyet etmekten çekinmeyeceğiz.

HÜKÜMET DAHA SIKI TEDBİR ALIP, DENETİMİ ARTTIRMALI

Akaryakıt olayında hükümetimiz daha sıkı tedbir almalı, denetimi arttırmalı, ana dağıtıcılar elden geçmeli, hesap ve kitapları didik didik edilip maliye tarafından incelenmeli, diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yaptırımlar uygulamalı, akaryakıt bayileri çok sıkı teftiş edilmeli ve tüketicinin sırtında olanlar indirilmeli. Hükümet bunu yapmalı ve ciddi takip etmeli, kamuoyu desteği için biz hazırız. Tüketicinin yararına olacak her husus da yardım ve desteğe hazırız.

BU İŞ KOKTU, DERİ TUZ MESELESİ OLDU..

Akaryakıt işini tam 3 senedir sürekli gündeme taşıdık ve eylem yaptık, dövizli afişli protesto yaptık, yurt geneli çalışmalar yaptık. Ne yaptıysak doğru dürüst netice alamadık. Şimdi EPDK’nın kararı ortada. Ayrıca Hükümetin tavrı gördüğümüz kadarı ile net.. Bu fiyatların aşağı çekilmesi lazım… Kamuoyunda bir kısım akaryakıt bayisi, akaryakıt dağıtım şirketi, ana bayi ve değişik meslek guruplarının yaptığı konuşma, beyanat ve söylemler yanıltıcı. Bu işin en doğrusunu devlet bilir, yetkili organlar bilir. Bu işi artık düzeltsinler. Vatandaşın vergi vermekten, pahalı hayattan canı çıkmış. Araç kullanmak da artık lüks olmaktan çıkmış, ihtiyaç haline gelmiş. Öyle araba kullanmasın toplu taşıma aracı ile gitsin gelsin demek hamasi konuşmaktır. Ülkemizdeki şartlar oluşmuştur. Kamuoyunun desteği artmıştır. Daha ne bekliyorlar? İş koktu. Biliyorsunuz deri kokar ise tuz dökersiniz. Tuz kokar ise ne dökeceksiniz? İşte Akaryakıt fiyatları ve satışı meselesi o hale gelmeden çare beyler! Çare bulun. Tüketici zorda ve darda…

Mustafa GÖKTAŞ

mustafagoktas006@gmail.com





Okunma: 943
Okunma: 943












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)