ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
“BUDAMA” ADI ALTINDA AĞAÇ KATLİAMI

   .:: Serbest Kürsü



  Yayın Tarihi: 18.3.2009    

“BUDAMA” ADI ALTINDA AĞAÇ KATLİAMI



Yenifoça Belediyesi, belediyeye 40 metre mesafedeki asırlık çam ağaçlarını “budama” adı altında katletti. Yenifoça’da yıllardan beridir her Mart ayı geldiğinde “eline motor” alan ehliyetsiz kişiler tarafından budamada onlarca ağaç kesiliyor. Yenifoça’daki ağaçların kaderi, ağaca “odun” gözüyle bakan ve belediye tarafından yetki verilen aynı ehliyetsiz kişinin ellerine bırakılmış durumda. “Budama” adı altında gözüne kestirdiği ağacı “Artık Allah ne verdiyse” kesip doğrayan bu şahıs, yıllardır durdurulamıyor. Belediye ve bu şahıs budama deyince üç şeyden anlıyor: 1) Tüm dalların kesilmesi, 2) Ağacın kökten kesilmesi, 3) Tepeden “hop” diye ağacın boynunun vurulması! Anlaşılan o ki “Ne tür bir eğitim aldığı” bilinmeyen bu şahsın yaptığı “peyzaj” çalışmalarına Yenifoça Belediyesi engel olamıyor.

Göç sırasında sığırcıkların konarak cıvıl cıvıl sesler çıkardığı ağaçlar artık yok. Upuzun gövdeleri kaldı. Tıpkı bir şarkıda olduğu gibi: “Kuş konacak dal yok Yenifoça’da”.

Geçen yıllarda aynı şahıs tarafından yapılan “peyzaj” icra faaliyetlerinde Eski Belediye önündeki iğde ağacı ve Kaya Cami yanındaki kara dut ve başka birçok yerdeki kara dutlar, incir ağaçları vs. tepeden tıraşlaranak sadece gövdeleri bırakıldı. Asıl ilginç olanı ise “sosyal demokrat, aydın” geçinen Belediye Başkanı ve bazı “ileri gelenler” tarafından bunun bir "sorun olarak algılanmaması”. HİÇBİR NEDEN YOKKEN ağaçların katledilmesine seyirci kalınması Yenifoça ve Eskifoça’daki çevreciler tarafından kınandı. Görünen o ki “elindeki motorla gördüğü her ağacı odun olarak algılayan” bu şahıs görevine devam sürece bu tür "peyjaz" faaliyetleri de devam edecek.

Bunun dışında TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ÇEVRE FELAKETİNE karşı da aynı duyarsızlık sürmektedir. YENİFOÇA İLE FOÇA ARASINDAKİ ORMANLIK ALANDAKİ ONBİNLERCE AĞAÇ 2 AYDIR KURUYOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BU DURUM KİMSE TARAFINDAN ARAŞTIRILMIYOR!!!!!!


Atalay YILMAZ







Okunma: 2049
Okunma: 2049












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)