ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Dominik’e atık plastik şişelerden yapılmış dev yılbaşı ağacı dikildi

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 31.12.2011    

Dominik’e atık plastik şişelerden yapılmış dev yılbaşı ağacı dikildi



Bugüne dek ‘atık yağ toplama, naylon torba yerine bez torba kullanımı, Pazar filesi, geri dönüşümü yapılabilen kese kağıdı ve karton çanta kullanımı’ gibi proje ve kampanyalarla ses getiren Konak Belediyesi, yeni yılda da çevreci minkleri destekledi. Çocuk Dostu ve Doğa Dostu Başkan Tartan, İzmir Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin başlattığı “Biz atıklardan yılbaşı ağacı yaptık, ya siz?” adını taşıyan kampanyaya katıldı. Miniklerin topladığı atık plastik şişelerden yaptıkları dev yılbaşı ağacı, Dominik Caddesi’nde sergilenmeye başladı. Yeni yılı karşılarken bir yandan da topluma ve dünyaya daha temiz bir çevre mesajı veren çocuklar, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı şarkılarla karşıladı. Çamlaraltı Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Engin Dirikal, okulun öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velilerinin yılbaşı ağacı için bir araya geldiği etkinlikte çocukları duyarlılıkları nedeniyle kutlayan Başkan Tartan şöyle konuştu:

“İzmir’in gülen yüzü Konak, çevre duyarlılığında da İzmir’in öncü kenti oldu. Göreve geldiğimiz günden itibaren kentimizin daha temiz olması ve kent kültürünü çevreye yansıtmak adına birçok çalışma yaptık. Doğada yok olmayan naylon poşetler yerine geri dönüşümü yapılabilen ürünleri yaygınlaştırdık; sadece bu yıl 100 ton atık yağ topladık. Çocuklarımızın hazırladığı yılbaşı ağacı ise duyarlı bir neslin geleceğe umut ışığı olduğunu bir kez daha gösterdi. Duyarlılıklarını göstermek için de en güçlü yolu yani sanatı seçtiler. Toplumu bilinçlendirmenin en güçlü yolu her zaman sanat olmuştur”

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Çamlaraltı Koleji öğrencileri çevreci yılbaşı ağacının altında şarkı söyleyerek İzmirlileri çevreye karşı duyarlı olacakları bir yeni yıla davet etti.






Okunma: 1096
Okunma: 1096












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)