ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Konak Belediyesi ve İzmir Teknoloji Enstitüsü işbirliğine gidiyor

   .:: Duyurular, Haberler



  Yayın Tarihi: 30.12.2011    

Konak Belediyesi ve İzmir Teknoloji Enstitüsü işbirliğine gidiyor



Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Türkiye’nin gerçeği depreme karşı önlem almak için masaya oturdu. İzmir’de yaşanabilecek bir depremden önce yapılacak çalışmalarla, olası bir felaketin önlenebileceğinin vurgulandığı toplantıda önemli kararlar alındı. Konak Belediyesi’nin ilgili müdürlükleri ile İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü akademisyenlerinin birlikte ‘Deprem Araştırma Birimi’ oluşturacağı açıklandı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ile gerçekleştirdikleri toplantıda İzmir için olumlu bir sonuç ortaya çıktığını belirtti ve şöyle konuştu:

“Deprem kuşağında yer alan ülkemizde, bu gerçeğin büyük felaketlere yol açmasını önlemek için Konak Belediyesi olarak kentimize sahip çıkıyoruz. İzmir İleri teknoloji Enstitüsü’nün değerli akademisyenleri ile belediye çalışanlarımız öncelikle riskli binaları belirleyecek. Deprem Araştırma Birimi, vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla sıkı bir çalışma içine girecek. Vatandaşımızın canı bizim için çok değerli. Olası bir depremde kimsenin zarar görmemesi için elimizden geleni yapacağız.”

‘Deprem Araştırma Birimi’ nasıl çalışacak:

Konak Belediyesi ve İzmir İleri teknoloji Enstitüsü’nde çalışan, konusunda deneyimli ve teknik bilgiye sahip kişilerden oluşturulacak ‘Deprem Araştırma Birimi’ Konak İlçesi sınırlarında ilk etapta bina taraması yapacak. Riskli bölgeler ve binalar belirlenerek bunların envanterleri çıkartılacak. Risk taşıyan yapılar laboratuar testlerinden geçirilecek.






Okunma: 962
Okunma: 962












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)