ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça termik santral istemiyor

   .:: Duyurular, Haberler


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.4.2011    

Foça termik santral istemiyor



Foça Çevre ve Kültür Platformu (FOÇEP) hafta sonlarını eylem zamanı olarak belirledi. Var olan ve kurulması düşünülen santrallerin zararlı etkilerini duyurarak kamuoyu yaratmaya çalışan platform üyeleri her türlü hava koşulunda belirledikleri alanlarda bir araya gelerek seslerini duyurmaya ve imza kampanyaları ile devam eden santral çalışmalarını durdurmaya çalışıyor.

2 Nisan 2011 Cumartesi günü saat 14.00’da Foça Demokrasi Meydanı'nda protesto için standlar açan, imza toplayan ve tepkilerini ortaya koyan FOÇEP üyeleri eylemlerinin sonuç alıncaya kadar tekrar edileceğini ifade ediyorlar. FOÇEP’in çalışmalarına Foçalıların yanı sıra ilçeye gezmek için gelen ziyaretçiler de destek veriyor.

Termik santrallerin Foça ve İzmir için bir sonun başlangıcı olduğunu belirten FOÇEP sözcüsü Tamer Yavuzbarut, doğal hayatı ve insan yaşamını tehdit eden bu tehlike karşısında suskun kalmalarının mümkün olmadığını belirtti. Tamer Yavuzbarut “20 yıl önce yargı kararıyla durdurulan kömürlü termik santral yine gündemde. Hem de mevcutlarla birlikte 7 tane termik santral olarak. Foça, Aliağa, Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Konak ve tüm İzmirliler; artık konuşmayı bırakıp bu yok oluşa dur deme zamanı geldi. Onlarca demir çelik tesisi, rafineri, perokimya ve gemi söküm tesisleri tarafından yıllardır çılgınca kirletilen Bakırçay havzası ve Foça bu kirliliğe daha ne kadar dayanabilir? Dünya rekorlarıyla ifade edilen kirlilik değerleri ortada dururken yapılmak istenen 5 termik santral Aliağa, Foça ve İzmir için sizce nasıl bir başlangıç olur? Termik santrallerin ikisi dava sürecinde kritik bir eşikteyken “sağlıklı yaşam hakkınızın” elinizden alınmasına ve Foça’dan İzmir’e kadar çok geniş bir yaşam alanı için bir son anlamına gelen bu sürece seyirci kalmayın”dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3224
Okunma: 3224












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)